Турция маха "ол инклузив"-а?
Турция планира да ревизира концепцията „all inclusive“ в хотелите като част от стратегията си да посрещне 80 милиона туристи до 2028 г., съобщава днес проуправленският вестник „Туркие“.
Според публикацията Министерството на културата и туризма на страната възнамерява да даде приоритет на развитието на други туристически области: гастрономически, културни и медицински. Мустафа Коркутата от Асоциацията на младите бизнесмени в Анкара заяви, че „all inclusive“ се е трансформирало в система на „тероризъм на потребителите“, посочва „Туркие“.
Според Коркутата, изчисленията показват, че процентът на храната, която се изхвърля от чиниите в хотелите с „all inclusive“ достига 65 процента.
По около 220-400 грама храна се изхвърлят на човек на ден. С други думи, хранителните отпадъци в тези хотели струват 50 милиарда турски лири (1.5 милиарда долара) на година, така че броят на обектите, които прилагат тази система, трябва да бъде намален, отбеляза той.
Бизнесменът съобщи, че в новата система хотелите ще могат да си сътрудничат с местни ресторанти. Той уточни, че вечер туристите ще бъдат водени на разходки в центровете на курортните градове и след това ще бъдат заведени на вечеря в ресторанти, с които са сключени договори.
С такава система и собствениците на магазини ще имат повече доходи, добави Коркутата.Представители на турския туристически сектор преди това направиха множество предложения за ревизия на формата „all inclusive“, включително въвеждането на модел с плащане на място. Миналата година Турция посрещна 56.7 милиона туристи. Очаква се до края на тази година Турция да бъде посетена от 60 милиона туристи.
Превод и редакция: Frognews
Моля, подкрепете ни.