Реклама / Ads
1| 2822 |07.11.2022 НОВИНИ

Twitter помоли част от уволнените служители да се върнат

.
Илон Мъск Източник: БГНЕС
След като в петък ”Twitter Inc” уволни приблизително половината от персонала си, сега социална медия призовава тези, които са загубили работата си, да се върнат. Това съобщава през уикенда агенция Блумбърг, цитирайки източници, запознати с въпроса. Скоро Twitter беше придобита от Илон Мъск за 44 млрд. долара. На този етап от Twitter не коментират информацията на Блумбърг.
 

По-рано Мъск обяви мащабни съкращения в Туитър. Явно сега е на път да промени решението си, тъй като някои от тези, които са помолени да се върнат, са били съкратени по погрешка. Други пък са били освободени, преди ръководството да осъзнае, че тяхната работа и опит могат да са необходими за изграждането на новите функции и услуги, които Мъск предвижда.

 

Наскоро Twitter уволни 50 на сто от своите служители, включително служители от екипа за доверие и безопасност. Това написа по-рано през миналата седмица в Туитър ръководителят на звеното на компанията за безопасност и почтеност Йоел Рот, припомня БНР.

 

Туитове от служители на социалната медийна компания отбелязват, че екипите, отговарящи за комуникациите, поддържане на съдържанието, човешките права и етиката на машинното обучение, са сред почти напълно унищожените, както и някои продуктови и инженерни екипи.

 

В събота Twitter актуализира приложението си в App Store на Apple, за да започне да таксува с $ 8 на месец т.нар. "сини отметки" или действителни профили за проверка, което е първата голяма ревизия на Мъск на платформата за социални медии.

 

Междувременно Илон Мъск сподели в профила си в социалната медия, че мисията на комуникационната платформа на Twitter е "да се превърне в най-точния източник на информация за света".

 

В поредица от туитове милиардерът обясни отдадеността си на свободата на словото, но предупреди, че всички потребители, които не успеят "ясно да посочат“, че правят пародия, ще бъдат "спрени за постоянно".

 

Освен това Мъск каза, че вярва, че широко разпространената проверка ще помогне за демократизирането на "журналистиката и ще помогне да се даде възможност на гласа на хората".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2735 |07.11.2022 След Twitter: Зукърбърг планира съкращения на персонала в Instagram и Facebook . 0| 2763 |31.10.2022 Мъск съкращава 25% от служителите на Twitter . 2| 2961 |28.10.2022 Тръмп щастлив, че Twitter е в сигурни ръце, ще си върне ли акаунта? . 11| 6704 |28.10.2022 Радостин Василев: Зам.-председател на ДПС ме помоли да се откажа от спортната комисия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads