Реклама / Ads
0| 5374 |22.07.2015 НОВИНИ

Учен: Оцветители и добавки в храните увреждат ДНК системата ни

.
Георги Милошев
На пазара почти няма пакетиран или консервиран продукт без добавки. Тези добавки са няколко групи – консерванти, стабилизатори, оцветители, подсладители, набухватели, емулгатори. Най-общо казано, целта им е да направят продуктите по-трайни, по-вкусни и по-привлекателни за окото. Шест от тях увреждат ДНК системата ни.
 
Това каза по bTV ръководителят на Лабораторията по молекулярна генетика към Института по молекулярна биология на БАН д-р Георги Милошев.

Доц. Милошев е изследвал 20-ина добавки и е публикувал резултатите за 6 от тях.  Той е усъвършенствал метод за оценка на въздействието на Е-тата върху ДНК. Неговият метод е от 100 до 10 000 пъти по-чувствителен от използваните досега. Ученият бе категоричен, че в много храни и сокове се съдържат вредни за ДНК системата ни елементи.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 2442 |09.12.2025 Ликвидация на международните легиони в Украйна . 3| 3166 |09.12.2025 Мицкоски: В Северна Македония няма да бъдат строени центрове за мигранти . 4| 2423 |09.12.2025 Еднa гoдинa вeчe Pycия нe плaщa пeнcии нa гpaждaнитe cи y нac . 7| 2180 |09.12.2025 Зеленски е готов за избори в Украйна, отговори на Тръмп след среща с Мелони

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads