Реклама / Ads
0| 5124 |22.07.2015 НОВИНИ

Учен: Оцветители и добавки в храните увреждат ДНК системата ни

.
Георги Милошев
На пазара почти няма пакетиран или консервиран продукт без добавки. Тези добавки са няколко групи – консерванти, стабилизатори, оцветители, подсладители, набухватели, емулгатори. Най-общо казано, целта им е да направят продуктите по-трайни, по-вкусни и по-привлекателни за окото. Шест от тях увреждат ДНК системата ни.
 
Това каза по bTV ръководителят на Лабораторията по молекулярна генетика към Института по молекулярна биология на БАН д-р Георги Милошев.

Доц. Милошев е изследвал 20-ина добавки и е публикувал резултатите за 6 от тях.  Той е усъвършенствал метод за оценка на въздействието на Е-тата върху ДНК. Неговият метод е от 100 до 10 000 пъти по-чувствителен от използваните досега. Ученият бе категоричен, че в много храни и сокове се съдържат вредни за ДНК системата ни елементи.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5493 |07.04.2015 Изплащат великденски добавки на пенсионерите . 20| 5232 |23.02.2015 Великденските добавки за тези, с най-ниски пенсии . 9| 5666 |18.11.2014 Бунтарят Велизар Енчев поздрави Борисов за коледните добавки . 3| 4457 |14.11.2014 Калфин: Още се търсят възможности за коледни добавки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads