Реклама / Ads
0| 3780 |03.01.2017 НОВИНИ

Удължават ученическата ваканция на много места заради грипа

.
Ваканцията на учениците на места в страната е удължена до 9 януари заради грипна епидемия. Според заповед на Министерството на образованието първият учебен ден след празниците е 5 януари, но заради високите нива на заболеваемост няколко общини дадоха още няколко дни почивка на децата.
 

От днес в област Стара Загора е обявена грипна епидемия, а учениците са във ваканция до 9 януари. Причината е, че през последните дни регистрираната заболяемост в региона се е покачила на 370 на 10 000 души.

 

От Регионалната здравна инспекция (РЗИ) препоръчват ограничаване на социалните контакти до отшумяване на епидемията, преустановяват се свиждането в болниците, женските и детските консултации. В заведенията за доболнична помощ се препоръчва откриването на грипни кабинети.

 

Със заповед на кмета на Община Рудозем Румен Пехливонов, четвъртък и петък са обявени за неучебни дни и на територията на общината. Причината за това е големият брой болни от остри вирусни заболявания ученици.

 

Ваканцията и на учениците в Пловдив се удължава с два дни. Ако епидемична обстановка не наложи промяна, училищата ще отворят врати на 9-ти януари, понеделник. Заповедта за удължаването на ваканцията е подписана от кмета на града Иван Тотев.

 

От 30 декември и в област Габрово е обявена грипна епидемия. Поради тази причина дните 5 и 6 януари 2017 г. са обявени за неучебни на територията на Габровска област, с изключение на училищата от община Севлиево, отбелязва Дарик.

 

Коледната ваканция за учебните заведения в област Перник преминава в грипна. Учениците трябваше да влязат в класните стаи на 5 януари, но заради завишената заболеваемост, почивката след новогодишните празници се удължава.

 

От РЗИ-Перник съобщиха, че учебните занятия ще бъдат възстановени на 9 януари - понеделник. Перник бе първият град в страната с обявена грипна епидемия около Коледните празници.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3656 |03.01.2017 Удължават ученическата ваканция на места заради грип . 1| 3820 |15.12.2016 Удължават бедственото положение в Хитрино . 1| 4122 |21.11.2016 Удължават бедственото положение в Мъглиж заради разрушените пътища . 0| 3451 |09.11.2016 Депутатите се събраха за час и пак излязоха във ваканция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads