Реклама / Ads
2| 5140 |10.09.2012 НОВИНИ

Удостоверението за техническа изправност на падналия самолет липсва

.
катастрофиралият самолет край Шумен Източник: Шумен онлайн
Все още не е открит документ, удостоверяващ преминат технически преглед на падналия в събота край Шумен самолет. Това каза инспектор Стефан Петров от специализираното звено за разследване на авиационни събития към Министерство на транспорта.
 

Стефан Петров обясни, че има време, докато излязат резултатите от експертизите. "По закона за гражданското въздухоплаване самолетите минават технически преглед веднъж годишно. Такъв документ обаче до сега аз не съм видял", каза инспекторът. Въпреки това обаче пилотът се е наел да превозва хора, като в злополучния ден тримата пътници са били туристи, които са си организирали излет, за да наблюдават забележителности в региона от въздуха.

Инспектор Петров обясни, че вече е ясна собствеността на авариралия самолет, но докато тече разследването информацията е единствено за служебно ползване. "Имена не можем да кажем, защото не търсим виновност, за това има други органи", каза експертът, но уточни, че версията машината да е била на шуменската фирма "Ер Зодиак" ЕООД вече не е актуална.

Другата версия, която бе лансирана след инцидента бе, че машината била собственост на бащата на пилота Петър.
По думите на Стефан Петров, пилотът на катастрофиралия самолет Борис Иванов е бил правоспособен.

По изрично настояване на близките на пострадалия летец, от Шуменската болница вече отказват да дават информация за състоянието му, обясни изпълнителният директор на лечебното заведение д-р Юлия Димитрова.

"Казаха, че това е личен въпрос и не касае никой друг", добави д-р Димитрова.

В неделя медиците поставиха летеца в изкуствена кома, след като му направиха тежка операция за отстраняване на хематом в мозъка. Припомняме, че при катастрофата Борис Иванов получи фрактури на черепа, лява ключица и десен глезен.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5371 |16.01.2011 Разширяване на техническата експертиза на потъналия „Илинден” искат българските адвокати . 14| 4496 |11.04.2010 Самолетът на Качински бил в изправност . 23| 14644 |18.08.2009 Техническа грешка остави провинцията без детски надбавки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads