Реклама / Ads
0| 3061 |08.06.2022 НОВИНИ

Украйна изпрати предложения до ЕС за седмия пакет от санкции срещу Русия

.
Дмитро Кулеба Източник: БГНЕС
Украинският външен министър Дмитро Кулеба изпрати предложенията на Украйна до Европейския съюз относно седмия пакет от санкции в три области, предава УНИАН.
 

„Днес подписах писмо до Европейския съюз и до страните от Европейския съюз с предложения за следващите санкции, които вижда Украйна“, каза Кулеба по време на онлайн брифинг.

 

Външният министър уточни, че това писмо се отнася до следващия седми пакет от санкции на ЕС срещу Руската федерация. Според Кулеба санкциите трябва да нанесат максимално реално поражение на Русия и да бъдат въведени възможно най-скоро.

 

„Отлагането и забавянето, какъвто беше случаят с шестия пакет, повече от месец - повече от 50 дни - това е абсолютно недопустимо. Просто физически нямаме време да чакаме“, подчерта Кулеба.

 

„Като се има предвид, че Русия все още има за цел да се бие в Украйна до последния руснак и продължава да хвърля войниците си в бой в Донбас, натискът от санкциите, разбира се, трябва да бъде засилен“, добави министърът.

 

Той отбеляза, че вече са се появили някои европейски политици, които започнали да казват, че „трябва да изчакаме и да проучим как действат сегашните санкции, да си поемем дъх и да се съсредоточим“.

 

„Ние настояваме седмият пакет от санкции на ЕС да бъде приет възможно най-скоро. Още веднъж подчертавам, че няма рационални основания за забавяне на седмия пакет от санкции“, подчерта Кулеба.  

 

Той уточни и предложенията на Украйна за седмия пакет от санкции: „Първата е нови секторни в областта на енергетиката, финансите и търговията. Втората е пътна карта за нови персонални санкции срещу руски олигарси, високопоставени служители и ръководители на държавни предприятия. Третата е закриване на вече открити вратички за заобикаляне и избягване на санкции“.

 

Според шефа на външното министерство задачата е много проста – „трябва да убиете руския износ“. Според него износът на Руската федерация зависи и от чуждестранни кораби.

 

„Това е тяхната ахилесова пета, която ние и нашите партньори трябва да отблъснем“, каза Кулеба.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3114 |08.06.2022 Украйна заведе още осем дела за военни престъпления срещу Русия . 0| 2957 |08.06.2022 На 24 юни Украйна очаква да получи статут на кандидат за присъединяване към ЕС . 0| 3044 |08.06.2022 Чавушоглу видя воля за връщане на масата на преговорите между Русия и Украйна . 0| 3142 |08.06.2022 Норвегия дарява гаубици на Украйна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads