Реклама / Ads
1| 2876 |16.03.2023 НОВИНИ

Украйна отчете десетки руски атаки за изминалото денонощие в Донецка област

.
През изминалото денонощие руските сили са извършили повече от 70 атаки срещу районите на Лиман, Бахмут, Авдеевка и Мариинка, съобщава Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна. Зеленски благодари на всички държави, които оказват помощ на страната му. Вчера Канада обяви, че ще изпрати близо 8000 артилерийски снаряда и дузина ракети за противовъздушна отбрана в рамките на поредния си пакет военна помощ за Украйна.
 

Руската федерация не се отказва от намеренията си по отношение на окупацията на Украйна и продължава да провежда настъпления, независимо от загубите, заявиха още украинските военни. През изминалото денонощие са нанесени три ракетни удара, по-специално по гражданската инфраструктура на град Харков. Москва засилва натиска си в опит да превземе малкия град Бахмут в Източна Украйна и да осигури първата си значителна победа от повече от половин година. 

 

Във вечерното си видеообръщение украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че е била проведена още една среща във формат "Рамщайн" - десета по ред. Обсъдени са били боеприпаси, артилерия, танкове, защита на украинското небе. Това е особено важно сега, когато усещаме, че руската агресия наближава точката, в която може да се пречупи."

 

Зеленски добави:  „Няма терорист, който да изгради потенциала си в изправяне срещу свободния свят. Русия не прави изключение. Трябва постоянно да увеличаваме натиска. Натиск в наша защита, санкции срещу Русия, унищожаване на начините, по които руската държава и нейните компании заобикалят санкциите, политически и правен натиск. Колкото повече ги притискаме, толкова по-бързо ще вървим към възстановяване на териториалната ни цялост и международния правов ред.“ Зеленски благодари на всички държави, които оказват помощ на страната му. Вчера Канада обяви, че ще изпрати близо 8000 артилерийски снаряда и дузина ракети за противовъздушна отбрана в рамките на поредния си пакет военна помощ за Украйна.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 3729 |16.03.2023 Елена Йончева: Всички говорят, че искат мир, а пращат боеприпаси на Украйна . 4| 3415 |15.03.2023 ЕС финализира даването на боеприпаси за Украйна . 3| 2900 |15.03.2023 МС обсъжда промени в споразумението за военна помощ за Украйна . 0| 2978 |15.03.2023 Ексклузивното предложение на WINBET Холанд vs Интер зарадва десетки клиенти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads