Реклама / Ads
6| 2256 |19.08.2024 НОВИНИ

Украинците свалиха трети мост в Курск, руснаците се принудиха да признаят събитията

.
Украинските войски действат на руска територия от близо две седмици, а съпротивата на руснаците е доста вяла. Сега руски наблюдатели отчитат нов успех за Киев - повреден е трети мост над река Сейма.
 

Руски следовател официално потвърждаяа, че Украйна е обстреляла и повредила третия мост в неделя.

 

се още не е ясен размерът на щетите по моста, но ако той е напълно или дори частично разрушен, това може сериозно да затрудни способността на Русия да прехвърли тежките бронирани машини и друго важно оборудване през реката, за да се противопостави на украинското нахлуване.


В канала Telegram на водещия Владимир Соловьов, който работи за руската държавна телевизия, е публикувал видеообръщение с представител на руския следствен комитет. Атаката затруднява снабдяването на руските войски, коментира германското издание "Велт".





Според наблюдатели украинските войски са поели контрола над селища, докато напредват в Курск. Според украинския военен блог DeepState украинската армия е успяла да завоява Апанасовка и Снагост, като настъпва и към Олговка.

 

Тези села се намират на западния край на зоната, която украинската армия превзе в офанзивата си през границата от 6 август.


Институтът за изследване на войната (ISW) също потвърджава боевете в този регион в доклад в неделя вечерта.


Има и съобщения за друг опит за настъпление на украинците през руската граница в района на Курск, на запад.

 

Там руските войски могат да защитават само района на Глушково през река Сейм. Според руски и украински военни блогъри е имало боеве близо до малкото градче Тьоткино.

 

Според DeepState село Отруба на другия бряг на реката също е под контрола на украинските войски.

 

С продължаващата вече две седмици офанзива в Курска област Украйна за първи път измести войната след руската инвазия на територията на врага. Освен това за първи път след Втората световна война чужди войски са на руска територия.  Руската армия и службите за сигурност се защитават бавно.

 

Украинските защитници остават под силен натиск на собствената си територия. Генералният щаб в Киев съобщи за 145 руски атаки по фронта в неделя. От тях 45 атаки са били насочени срещу Покровския участък на фронта в района на Донецк в Източна Украйна.







Тези данни не могат да бъдат проверени в детайли, но дават индикация за интензивността на боевете.

 

По информация на Киев украинските военновъздушни сили са отбили всичките единадесет бойни дрона, атакували руската армия през нощта.

 

Руското министерство на отбраната от своя страна съобщи, че са били свалени няколко украински дрона.

 

Украинският президент Володимир Зеленски коментира продължаващата почти две седмици офанзива в руския регион Курск, като заяви, че войските му постигат целите си.

 

„Ние постигаме целите си. Тази сутрин имаме поредното попълване на фонда за обмен на (военнопленници) за нашата страна“, каза той.

 

Киев изпрати войски през границата на 6 август - най-голямата атака след пълномащабното нахлуване на Москва в Украйна през февруари 2022 г.

Забележките на Зеленски бързо бяха подкрепени от главния командир на украинските войски Олександър Сирски.

 

„Постигаме нови резултати в Курска област и попълнихме обменния фонд“, заяви Сирски.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2157 |19.08.2024 Медицинският ни хеликоптер транспортира 7-годишно дете в тежко състояние . 0| 2159 |19.08.2024 10 служители на ЮИДП са сред наградените за изключителен принос в борбата с горски пожари . 4| 2165 |19.08.2024 Иван Начев: Кожарева не беше подготвена. Може да има схема да остави същите министри . 2| 2202 |19.08.2024 Заплашва ли ни нова пандемия - не от коронавирус, а от маймунска шарка?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads