Реклама / Ads
1| 2676 |20.10.2022 НОВИНИ

Условна присъда за кандидат-депутат, хванат дрогиран зад волана

.
Условна присъда ”лишаване от свобода“ за срок от 1 година, „глоба“ в размер на 500 лв. и „лишаване от право да управлява моторно превозно средство“ за срок от 1 година. Това е наказанието за бившия кандидат-депутат Чавдар Бахчевански, който бе заловен да шофира след употреба на кокаин.
 

Присъдата е наложена от Софийски градски съд, след сключено споразумение на обвиняемия с прокуратурата. 

 

На основание чл. 66, ал. 1 от НК изпълнението на наказанието „лишаване от свобода“ се отлага с изпитателен срок от 3 години, съобщиха от прокуратурата. 

Съдът прие, че в хода на разследването са събрани доказателства, които подкрепят самопризнанието на обвиняемия, че на 10.09.2022 г., около 19:45 часа, в гр. Пловдив е управлявал лек автомобил след употреба на високорисково наркотично вещество кокаин. Решаващият съдебен състав счете, че постигнатото споразумение е в съответствие със закона и морала, поради което с определение го одобри. 


Разследването е започнало като бързо производство в 06 РУ при ОД на МВР гр. Пловдив под ръководство и надзор на Районна прокуратура-Пловдив. В хода на разследването е било установено, че Ч. Б. е регистриран като кандидат за народен представител в изборите за народни представители, насрочени на 02.10.2022 г.

 

Поради това делото е изпратено на Софийска градска прокуратура (СГП), където е прието по компетентност. Съгласно чл. чл. 35, ал.4 от НПК на Софийски градски съд като първа инстанция са подсъдни делата за престъпления, извършени от лица с имунитет и съответно компетентна да проведе разследванията по тези дела е Софийска градска прокуратура.

 

Разследването е възложено на следовател в отдел „Следствен“ на СГП предвид разпоредбата на чл. 194, ал.1, т. 2 от НПК, според която за престъпления, извършени от лица с имунитет, разследването се провежда от следовател.

Б. Ч. е привлечен като обвиняем след като имунитетът му е бил снет по предвидения в закона ред.

 

Определението на съда е окончателно.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2906 |18.10.2022 19-годишна присъда за убиец от Сливен . 0| 3043 |15.10.2022 Условна присъда за шофьор, превозвал 6-ма мигранти от Сирия и Сомалия . 1| 2695 |29.09.2022 Прокуратурата иска имунитета на кандидат-депутат, шофирал дрогиран . 0| 2614 |29.09.2022 МВнР негодува от условната присъда на подпалвача на Културния център в Битоля

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads