Реклама / Ads
16| 6408 |07.01.2011 НОВИНИ

Уволненият Странджев: Знам кои са разработваните депутати и министри

.
Антоний Странджев
Не ме интересува, че Борисов ми няма доверие. По-важното е, че аз му нямам, каза бившият зам.-шеф на митниците
 

Не съм плакал, когато напусках, но ми беше мъчно, защото г-н Танов остана самичък като честен човек, който отстоява интересите на държавата, каза по БТВ ексзам.-шефът на Митниците Антоний Странджев, който никога не бил давал интервюта и нямало повече да го прави. В последните 10 години непрекъснато се говори за разработки, мероприятия, а това е недопустимо, добави той, който от 1995 година работел по линия на контрабандата, тогава в ЦСБОП. Никога не бил участвал в медийни изяви, разказа Странджев

Миналата година в някои печатни издания беше замесено името ми, вадеха се псевдоними, вкл. и вчера премиерът сподели, че е загубил доверието си в мен. Това мен въобще не ме интересува. Докато за 20 години някои трупаха коли и апартаменти, аз съм градил честно име. По-важно трябва да е дали аз не съм загубил доверие у него, каза той.

Странджев донесе в студиото официален документ, не секретен, а докладна записка, написана от него на 22. март 2010 г., адресирана до премиера, с копие до Борис Велчев и тя давала отговор на всички въпроси. Особено важно е "овладяването" на основни пунктове, особено на границата с Турция, пишел Странджев там, визирайки проверени и сигурни хора. Той предложил механизъм за по-добро събиране на приходите и казал, че част от новоизбраните депутати са поели ангажименти пред лицата, които са ги подкрепили на избори. Изразил надежда, че настоящето ръководство няма да търси врагове сред своите, да прави "митнически октопод", а всички заедно ще работят.

След като Борисов се запознал с тази докладна записка, Странджев получил обаждане с въпрос ще отиде ли да си вземе обратно докладната или да я пуснат в мелачната машина
. След това отишъл при Танов с първия си рапорт за напускане на работа, казвайки му, че двамата нямат гръб и се борят с вятърни мелници. Дълъг разговор го накарал да остане. Вторият път бил през май, след датата на публикуваните диалози. Тогава Дянков и Танов го убедили да не напуска заради реформата.

На едно КПП работят около 20 служители на смяна. Обслужва се оперативно от 16-17 служби. Как си представяте, че при това положение аз ще отида през нощта да вдигам барирерата и да пропускам камиони, попита Странджев.

Странджев знаел кои са депутатите, министрите и дължностните лица, които са разработвани, каза той. Става пределно ясно, че аз и Танов сме поставени под контрол, двамата се шегували, че така се чувстват по-сигурни и защитени. При това положение ще ходя ли на границата да обезпечавам контрабандни канали, попита Странджев. С Румен Петков не се бил виждал от 3 години; не питаел уважения към него и партията му, защото те го пенсионирали. През май говорил по телефона с Петков, който му се обадил и извинил за предсрочното пенсиониране. Тогава му споделил информацията, че човек с влияние и оперативно интересно лице искал отстраняването му (и на Танов) от митниците.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 4799 |12.12.2010 М. Найденов: Само аз си знам какво ми е! . 14| 5067 |07.10.2010 Активисти на Грийнпис мачкат българското знаме . 15| 5336 |05.07.2010 Б. Борисов: Колеги, знам, че ви дразнят с измишльотините за полицейска държава . 3| 4470 |21.06.2010 Социолози: Първанов забива знамето извънпартийно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads