Реклама / Ads
0| 2821 |22.04.2023 НОВИНИ

Уволниха главния редактор, публикувал фалшиво интервю с Шумахер

.
Източник: БГНЕС
Ан Хофман, главен редактор на немското списание Ди Актюел, бе уволнена от поста си, след като през седмицата изданието предизвика скандал с публикуването на фалшиво интервю с Михаел Шумахер, генерирано от изкуствен интелект.
 

Легендарният пилот от Формула 1 не е правил публична изява след тежкия ски инцидент, който претърпя в края на 2013 година. Макар и семейството му да пази състоянието на Шумахер в пълна тайна, според информациите той е некомуникативен, въпреки че е в съзнание.

 

Още преди няколко дни близките на седемкратния световен шампион обявиха, че планират да съдят изданието заради "интервюто", а директорът на издателската група Функе Бианка Полман разкри, че е освободила Хофман.


"Тази статия бе проява на лош вкус, подвеждаща и не трябваше да бъде публикувана. Тя по никакъв начин не покрива журналистическите стандарти, които ние и нашите читатели очакваме от група като Функе. Главният редактор на Ди Актюел Ан Хофман, която е начело на списанието от 2009 година насам, бе освободена с незабавен ефект", каза Полман.


Близките внимателно пазят личния живот на 54-годишния Шумахер след инцидента. Информацията за състоянието му е оскъдна, като близките му са напълно изолирани от медиите, но се твърди, че Шумахер е напълно некомуникативен, макар и да е в съзнание. За него се полагат грижи в дома му близо до Женева.

 

"Личното си е лично", както той винаги казваше", казва Корина Шумахер, съпругата на Михаел, в документален филм на Нетфликс от 2021 г. "Михаел винаги ни е защитавал, а сега ние защитаваме Михаел", допълва тя.


Седемте титли на Шумахер във Формула 1 са рекорд, изравнен през 2020 от Люис Хамилтън. Германецът записва 91 победи в Гран при, като в тази класация е втори след Хамилтън, който има 103 успеха. Синът на Михаел, 24-годишният Мик, също е пилот от Формула 1 и в момента е резервен състезател на Мерцедес. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4492 |21.04.2023 Адвокат Ина Лулчева: Има недостатъци в предложения механизъм за контрол на главния прокурор . 1| 2870 |19.04.2023 Адв. Андрей Янкулов: Трябва да се намали властта на главния прокурор във ВСС . 6| 3913 |17.04.2023 Министър Зарков: Вярвам, че 49-ото НС ще приеме законопроекта за разследване на главния прокурор . 3| 3259 |13.04.2023 Уволниха шефа на районното управление на МВР в Луковит

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads