Реклама / Ads
13| 5804 |15.05.2019 НОВИНИ

Валери Симеонов: Корупционните схеми в земеделието и туризма и сега се въртят

.
Валери Симеонов Източник: БГНЕС
И сега се въртят огромни корупционни схеми в Министерство на земеделието и храните. В това е убеден бившият вицепремиер и настоящ депутат Валери Симеонов.
 

Самият той е поставял въпроси, включително и за оставката на Румен Порожанов, на коалиционен съвет, но съобщава това едва днес, ден след оставката му. Като пример за такива схеми и за пряк лобизъм Симеонов даде програмите за доставка на плодовете за училищата и детските градини. Валери Симеонов не знае и не пожела да коментира дали министър Порожанов е имал пряк интерес там, но е факт, че най-малкото не е имало достатъчен контрол.






Валери Симеонов посочи пред Нова телевизия и че корупционните схеми в Министерството на туризма са на нивото на това в земеделието. "България не може да има туризъм с такова ръководство. България в сферата на туризма се намира в началото на 90-те години", посочи Симеонов и заяви, че не може да се отнемат концесии с абсурдни аргументи и да се дават на свои хора. Ангелкова обаче е "бетон", един от най-ценните кадри на ГЕРБ и в сърцето на ръководството, според Валери Симеонов. С Николина Ангелкова нямам лични битки, имам битки за каузи, посочи депутатът.

 

Той коментира и като цяло оставките в правителството на Борисов. Според Симеонов те са хаотични, под натиск на улицата и от страх за личния рейтинг на премиера. "Апартамент гейт" е по-скоро морален проблем, тъй като изповядване на сделки на данъчна оценка е масова практика. Иначе Симеонов се обяви за твърдо спазване на закона там, където има престъпление.






В надигналата се нова вълна на конфликт между премиера и президента, Валери Симеонов заяви, че поведението на президента е по-скоро като на кандидат за евродепутат. Той принизява институцията, посочи Симеонов и обясни, че държавният глава използва всеки един повод на отправя дебелашки намеци към управлението.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 12657 |14.05.2019 Първан Симеонов: След оставката на Порожанов ДПС ще поиска нова управленска формула . 0| 4266 |10.05.2019 ЕС предупреди за пореден път Румъния за антикорупционните й закони . 13| 5698 |24.04.2019 Е. Йончева: Атакуват ме, за да се отклони вниманието от корупционните схеми на ГЕРБ . 5| 5910 |24.04.2019 Валери Симеонов се обясни за имотите, обяви Хекимян за арменски драматург

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads