Реклама / Ads
3| 5557 |20.09.2017 НОВИНИ

Валери Симеонов: Нямаме диалог с Борисов, има търкания в коалицията

.
„Напоследък нямаме диалог с Борисов и коалиционните партньори. От два месеца не сме правили коалиционен съвет. Управлението е общо и отговорността е обща. Поставил съм много сериозно въпроса другата седмица да имаме политически съвет и това трябва да стане понеделник или вторник“, заяви Симеонов.
 

Той призна, че има много голяма диспропорция в разпределянето на постовете, които не съотвествали на коалиционното споразумение.

 

Вицепремиерът призна, че има търкания в коалицията между ПФ и ГЕРБ, като даде за пример кадровите назначения. По думите му така шефът на ВиК Сандански се мести във ВиК Добрич, заради предстоящото изграждане на воден цикъл в града.

 

„По случая с „Дунарит“ поканих в моя кабинет г-н Гебрев и икономическия министър Емил Караниколов и те изложиха аргументите си. Всичко започна от складираните боеприпаси в Бургас, които са реална опасност.

Поискал съм и от единия и от другия да ми дадат доклад и становище за взаимоотношенията между „Емко“ и „Кинтекс“. Надявам се до дни проблемът да бъде решен“, заяви Симеонов.

 

Вицепремиерът коментира и информацията, която оповести във Фейсбук, че е уволнена шефката на шефката на ДНСК Милка Гечева, след което от регионалното министерство опровергаха.

 

„Имах информация от вторник, които споделих във Фейсбук. Още от юли месец поставих въпроса за нейното освобождаване и изложих мотивите си. Има много хора, които са засегнати от дейността на ДНСК. Приемете го като информация в аванс“, коментира Симеонов.

 

„Смятам, че трябва да бъде освободена, тъй като поискахме становище по тези популярни обекти в Слънчев бряг. Подадохме сигнал за тези заведения, които заемат повече от декар площ, а са окачествени като преместваеми. Как се вдига декар и половина“, обясни Симеонов.

 

Той заяви, че хората, които отиват в Слънчев бряг, за да упражняват звуков терор върху стотици хиляди почиващи, не са важни.

 

„Всичко това, за да могат някакви си тарикати, да вадят големи печалби. Оборотите им са по 100 000 лв. за вечер. Слънчев бряг АД се е превърнало в звено на корупция. Всичко това съсипва българския туризъм“, допълни Симеонов.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4220 |14.09.2017 Пожарникари: Нямаме предпазни средства, даряват ни бракувани такива . 2| 7765 |11.09.2017 Валери Симеонов: Цялата концепция за концесии на плажа е тотално сбъркана . 2| 4110 |04.09.2017 Валери Симеонов иска да бутне всички преместваеми обекти в Слънчев бряг . 1| 4511 |20.08.2017 Бизнесмен: Валери Симеонов се държи като агресивен конкурент

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads