Реклама / Ads
14| 4497 |12.03.2021 НОВИНИ

Валери Запрянов: Комично е поведението на щабните лекари – внушават: „Няма страшно!“, Борисов скърца със зъби: „Спираме!“

.
Валери Запрянов Източник: стопкадър, Нова телевизия
Вчерашният брифинг, на който трябваше много активно да се внуши, че няма нищо страшно, изглеждаше комично. Щабните лекари се позоваваха на мнението на Световната здравна организация, чийто авторитет страшно девалвира още от началото на пандемията. Според СЗО след като няма данни и категорични доказателства, няма проблем. Сега ще чакаме вирусът да победи страха от ваксините.
 

Това коментира по Нова телевизия журналистът Валери Запрянов.

 

„У мен тази сутрин беше останало едно съмнение тази сутрин, че  вчерашните изказвания не могат да не бъдат съгласувани с премиера по простата причина, че българската машина не се движи с автоматични скорости. Всички заем, че е на ръчно управление и трябва някой да дава газ, да натиска спирачка. Знаем кой е този човек. България явно не може да се движи по друг начин“, смята той.

 

„След като разбрах за починалата жена в Пловдив, която по някакъв начин се свързва с ваксината, защото няколко часа преди да почине е била ваксинирана с „АстраЗенека“, си казах, че без информация не трябва да се коментира. Даже се учудих, виждайки как изглеждаше премиерът на заседанието в Министерски съвет. Спря ваксинациите толкова категорично, със стиснати зъби, че ако шефовете на „АстраЗенека“ го бяха видели, сигурно щяха да си помислят, че ги закриват напълно“, пошегува се Запрянов.

 

„Учудих се, че не последвахме примера на онези държави със самочувствие, които реагираха още на следващия ден след смъртта на жената в Австрия. Учудих се, че никой никъде не споделя, че може би трябва заедно с ваксината да се приемат и някакви антикоагулантите. За много неща се учудих, докато Бойко Борисов не се появи с императивен тон и категорично заповяда да се спрат ваксинациите“.

 

„Иначе самото продължение на неговата заповед: „до получаване на становище от ЕАЛ“, вече ме озадачи, защото цялото количество „АстраЗенека“ е купено от ЕК, съгласувано с ЕАЛ. Сега ние трябва да чакаме тези, които са я купили да кажат става или не става това лекарство. Изглежда ми малко като СЗО – отговорът ще бъде същият“, добави журналистът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 4579 |02.03.2021 Валери Симеонов: Марешки е бил толкова пъти на Червения площад, колкото и в Белия дом . 15| 11972 |18.02.2021 Валери Григоров: Много от партиите са под контрола на Борисов и се финансират от ГЕРБ . 14| 3825 |15.02.2021 Валери Найденов: Ако политиката е мръсна работа, изборите са като баня, в случая кална . 40| 3472 |11.02.2021 Валери Симеонов: И в семействата има скандали. Защо имате прекомерни изисквания?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads