Реклама / Ads
7| 2592 |25.11.2023 НОВИНИ

Ваня Григоровa: Не деля нищо с Нинова, БСП имаше полза от моята кандидатура

.
Ваня Григоровa
"Нищо не деля с Корнелия Нинова, аз работя в Столична община, тя си работи на партийно ниво, няма как да имам отношения с Корнелия Нинова. По-скоро БСП имаше полза от моята кандидатура". Това заяви Ваня Григорова, която загуби изборите за кмет в София, но остана общински съветник от групата на БСП.
 

"ПП-ДБ и "Спаси София" изпратиха покани до останалите групи. Утре в 15:30 общинските съветници от "БСП за България" ще се срещнем с представителите на "Продължаваме промяната" - "Демократична България" и "Спаси София", предложението е за обсъждане на приоритети. Въз основа на това ще обсъдим доколко и къде е възможно да си сътрудничим. Нови избори са спекулация, ще има някаква сглобка", посочи още Ваня Григорова.

 

Интересно е, че тя определя нови избори като "спекулация", предвид факта, че именно тя оспорва изборната си загуба в София, което потенциално - в хипотеза на успех, би могло да доведе до нови избори. 

 

В ефира на БНТ Григорова прогнозира, че партньорството на национално ниво между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС ще се пренесе и на местно ниво, като смята, че това е логично.

 

По думите ѝ дали Борис Бонев ще стане председател на Столичния общински съвет е вътрешна договорка.

 

Тя поясни, че от БСП са решили тяхната кандидатура за председател да е на юрист, който до момента е бил в Столичния общински съвет.

 

"Ще се борим за промяна на структурата на бюджета на Столична община, от него зависи какви ще бъдат политиките", каза още тя.


Тя подчерта, че на 1 декември има заседание на съда относно обжалването на изборните резултати и тогава ще стане ясно дали ще се отварят чували, за да се броят бюлетини.

 

"Важно е да се види дали машините са преминали цялата процедура по сертифициране, тъй като не сме убедени, че това се е случило. Ще бъдат проверени протоколите от машинното гласуване", каза още Ваня Григорова. Поясни, че на дневен ред в момента е бюджетът на Столична община и не се ангажира с прогноза кой ще бъде председател на СОС.


Сблъсъците между полиция и протестиращи пред Националния стадион тя коментира така: "Ще поискаме цялата кореспонденция, входяща и изходяща комуникация, между кмета и СДВР, реакцията от страна на силите на реда с водното оръдие беше пресилена, търсеше се провокация, хората бяха бити без това да се налага".

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2814 |25.11.2023 Какво да правим, ако вирусните инфекции ни спипат? Съвети от д-р Ангелова . 28| 3212 |25.11.2023 "Кремъл се гордее, че може да убива". Русия атакува с дронове, докато Украйна почиташе жертвите на Гладомора . 2| 2504 |25.11.2023 След обгазяването в София: Няма повод за притеснение . 1| 6041 |25.11.2023 Как децата в меката на българския алпинизъм Лакатник се учат на пътя "От стената до скалата"?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads