Реклама / Ads
0| 3418 |10.05.2022 НОВИНИ

”Въпросът е кой прави шантажът?”. Превозвачите непреклонни - спират работа

.
Полицаите не ни пуснаха. Въпросът сега е кой прави шантажа? Ние поехме ясни и категорични ангажименти, лекият трафик върви, протестът ни не е против българските граждани, а е за тях. Ответни действия ще има. Това не е отстъпление. На 18-ти ще дойдем. Ще дойдем с всички наши камиони и автобуси. Ще намерим къде да ги разположим.
 

Това заявиха представители на превозвачите, които призоваха колегите си от бранша на 18 май да спрат автобусните и товарните превози. 

 

Заявката на работещите в сектора идва на фона на огромно напрежение с изпълнителната власт. Днес превозвачи излязоха на национален протест с искания за отлагане на по-високите ТОЛ такси и намаляване акциза на горивата с 50%. Демонстрацията идва след неуспешната среща с изпълнителната власт, който приключи със скандал. На изтекъл от срещата запис от срещата в публичното пространство се чува и част от разговора между премиера и превозвачите. Представителите на бизнеса твърдят, че са били изгонени. От Министерския съвет разкритикуваха превозвачите и ги обвиниха в търсене на конфликт.

 

Протести има в няколко града в страната. Над 300 тежкотоварни машини и автобусни превозвачи се включиха в протестно шествие в Бургас. Стотици камиони и автобуси излязоха на протест в Пловдив, където се образуваха и големи задръствания. В Русе протестиращите превозвачи заявиха, че са готови на компромисни решения, стига да има диалог с управляващите. 

 

Полицията попречи на превозвачите в София да стигнат до Министерския съвет като ги спряха на входа на столицата край парк “Врана” на бул. “Цариградско шосе”. От брашна обаче са непреклонни - на 18-ти май ще се върнат отново. 

 

"Правото на протестно шествие ни бе отнето по най-грозния и безскрупулен начин", остра бе и председателят на Асоциацията на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6097 |09.05.2022 България и още 12 членки на ЕС против смяна в правилата на вземане на решения в съюза . 0| 3384 |09.05.2022 Правителството предлага украинските бежанци да имат едно безплатно пътуване с влак . 0| 3463 |09.05.2022 Манолова: Дните на това правителство са преброени . 0| 3130 |09.05.2022 Петър Витанов: БСП не е антиевропейска партия, тя направи България член на Европейския съюз

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads