Реклама / Ads
59| 43902 |13.10.2023 НОВИНИ

Васил Терзиев попари Хекимян: С тези хора, които създадоха проблемите в София ли ще ги решавате?

.
С тези хора, които създадоха проблемите в София ли ще ги решавате, г-н Хекимян не мога да разбера. Така Васил Терзиев попари Антон Хекимян по време на първия телевизионен дебат за битката на София по NOVA.
 

Водещата теза на сблъсък за Антон Хекимян беше, че съпредседателите на "Продължаваме промяната - Демократична България" Кирил Петков и Асен Василев не са финансирали София по време на COVID кризата, а по времето на кабинета "Петков" се увеличи и цената на тока. Хекимян използва националната политика, за да атакува Терзиев и за "политическия реваншизъм", имайки предвид неуспеха на партиите да съставят редовно управление около две години.


Водещата теза за сблъсък на Васил Терзиев беше, че заявките на опонента му за въвеждане на стандарти в управлението на общината, тъй като Хекимян използва до голяма степен същия екип - сходни предложения за общински съветници и районни кметове. Терзиев се възползва и от факта, че доскорошният директор в Би Ти Ви е кандидат на ГЕРБ, управляваща София през последните 18 години. "Избрали са ви районните хора, наредили са ви общинската листа, написали са ви програмата, подписали са ви договорите, вие сте щели да спирате ремонта на ремонта", каза Терзиев към опонента си, припомняйки, че Хекимян напусна Би Ти Ви и стана кандидат за кмет на София за два дни.

 

София кой точно стандарт би следвал от вашето управление за надзор, попита Терзиев Хекимян. 

 

"Стандартът на това да следваме най-доброто за града си като граждани. През всичките тези години като журналист сме показвали всички нередности, които са се случвали. Стандартът, който аз искам да наложа и екипът ми се съгласи, е стандарт за всяко нещо – от тротоарната плочка до големия ремонт. Има наредба за градската среда, която казва каква ще е тротоарната плочка, как ще изглежда градското обзавеждане, как ще изглежда пейката. Като гражданин ще следя това да се случва. Всеки ден ще съм на всеки ремонт, ако трябва. Да спре меронта на ремонта”, каза Хекимян.   

 

Терзиев обаче го попита как мисли да направи това, след като ще работи до голяма степен със същия екип, който е досега.

 

„Много от общинските съветници са същите, районните кметове са същите и са несменяеми от 4 мандата. Как точно всички ще се събудят и ще кажат – започваме новия стандарт”, каза Терзиев. „Вчера се разхождах около „Александър Невский” няма една плочка, която да не стърчи. Това ли е стандарта?”, попита Терзиев.

 

Екипът, с който да работя, ще го избера аз", увери Хекимян.

.

"Имаме един основен приоритет по темата за стандарта. И това е качествен ремонт. Да има по обстоен анализ на това как се прави, да има добро планиране, стриктен контрол, глоби, които са съизмерни с големината на даден проекта. А не едни и същи фирми, които не са добре дошли и не се справят, да продължават да действат. Трбява да се мисли дългосрочно, а не за кратък период", обясни Терзиев.

 

"Едно то най-важните неща е да виждате решения, г-н Хекимян. Щом удобни практитки има в други държави и работят, значи и при нас може. Българското законодателство трябва да бъде променено. Стотици милиони се наливат в този град, а ние си чупим крак заради некачествен ремонт", уточни Терзиев.

 

Транспорт, трафик, паркиране

 

"Болна тема за всички. За да намалим трафика, трябва да направим градския транспорт още по-удобен. Строежът на метроро трябва да бъде продължен, каза Хекимян.

 

Хекимян попита Терзиев къде са отишли милионите за строеж на метрото, а Терзиев отговори, че това се случило по време на служебния кабинет.

" Качеството на живот в столицата трябва да се подобри, Да има повече паркови, зелени площи, и да се подобри качеството на въздуха. Но искам да обърна специално внимание на детските градини. Това е голям проблем наистина. 10 000 места не достигат всяка година за прием на деца. В момента се строят градини и ще има места за поне 2000 деца", но е нужно още, каза Хекимян.

 

"Това, което е започнато се довършва. После се наслагва, няма как да не можем да построим детски градини за всички деца", смята Терзиев.

"Конкретните идеи за ускорено планиране и строителство, за да се реши проблемът със статута на всички дестски градини, забавачници, училища и др.", иска още той.

 

"Искам работата за София да не спира и смятам, че мога да бъда гарант за едно добро развиване и просперитет на столицата. Проверки винаги трябва да бъдат правени, за да може да гражданите да знаят как техните пари се оправдават", бяха финалните думи на кандидата закмет от ГЕРБ-СДС.

 

"Гласувайте, независимо за кого, от това зависи бъдещето не само на София, но и на България", каза пък кандидатът за кмет на ПП-ДБ.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4346 |10.10.2023 Венецианската комисия попари проекта за Конституцията: Мотивите са "кратка обяснителна бележка" . 47| 10798 |07.10.2023 Хекимян се обяви за "нови стандарти" за София. Терзиев го контрира: "Как се променят стандарти със същите хора"? . 11| 18092 |05.10.2023 Илиян Василев: Проблемът на българската енергетика е, че тя е пленена от всякакви интереси . 23| 6497 |05.10.2023 Център за анализи и маркетинг: Васил Терзиев ще е новият кмет на София, доверието в правителството нараства /обновена/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads