Реклама / Ads
22| 4900 |03.11.2023 НОВИНИ

Васил Терзиев: Не знам от какво точно бягам. Направил съм 6 дебата, 3 от които с Ваня Григорова

.
Източник: скрийншот
Не знам от какво точно бягам. Направил съм 6 дебата, 3 от които с Ваня Григорова. Това заяви кандидатът за кмет на София от коалиция “Продължаваме промяната - Демократична България (Спаси София)” Васил Терзиев в ефира на Нова телевизия по повод провалените дебати между него и Ваня Григорова вчера.
 

„Като един от ключовите хора в държавата, нормално избирателите да се интересуват от твоята геополитическа ориентация. Аз съм заявявал моята много открито. Бакалски сметки не можеш да правиш с убежденията”, поясни той.

 

По думите му няма лесен противник на балотажа: „Всеки има своите достойнства. Борбата ни е за гласовете на софиянци, да бъда достоен кмет на всички тях, тоест да се търси пресечната точка на интересите на всички групи в София.”

 

„Би било жалко, ако хората гласуват с наказателен вот за Григорова. Ти гласуваш за добро управление на града. Не знам какво точно биха наказали хората”, каза още той.

 

На въпрос ще търси ли подкрепа от Бойко Борисов, той обясни: „Аз никога не съм се виждал с Борисов, не съм търсил подкрепа, за нас те са политически опонент на ниво София. Посоката е да се преборим за гласа на софиянци.”

 

Той обяви, че има изборни нарушения и на други места в София, освен публично обявените. Изтичат гласове, каза още той.

 

„Ние ще търсим подкрепа за добрите решения в ОбС. Тези 61 души в общинския съвет трябва да защитават интересите на гражданите. Няма да се договаряме, а ще търсим подкрепа по ясен начин, без натиск. Има неща, които може кметът да реализира без ОбС – да променим начина, по който се комуникира. Кой какво прави, защо го прави, възстановяването на консултативни съвети, формални и неформални съвети. Дори да има пресечни точки, ние всички сме избрани, за да защитаваме интересите на всички софиянци”, подчерта още Терзиев.

 

По повод корупцията в София, той обясни: „Нашата борба ще бъде да внедрим система за оценяване на риска от корупция – това е методология, която включва анализ на всички процеси, практики, за да видиш ти къде седиш като звено. Всяка система за антикорупция казва едно – борбата с корупцията тръгва от върха. Когато хората отгоре-надолу нямат толерантност към корупцията, се задействат процесите.”

 

„Има български градове, от които можем да вземем пример. Графитите са голяма тема, защото те ни карат да изглеждаме като гето, това ще бъде голяма борба да се спре. За мен то е престъпление. Всички институции трябва да работят, защото София не изглежда като хората”, каза още той.

 

Коментирайки метрото в София, той заяви: „Няма проблем да оценя добрата работа на друг човек и друг екип. Имаме интерес градът да се развива.”

На въпрос какво ще прави, ако не стане кмет, той заяви: „Ще благодаря на избирателите, независимо от крайния резултат, на екипа ми и ще си помисля какво да правя. И преди да се занимавам с политика съм се занимавал с общественополезна дейност. Ще продължа да си работя за по-добра София.”

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5014 |03.11.2023 Бурята "Киърън" бушува в Запaдна Европа, най-малко трима души са загинали . 10| 4587 |03.11.2023 ООН: Палестинският народ е изложен на сериозен риск от геноцид . 1| 4548 |03.11.2023 Руски ракети удариха Харков, поразени са цивилни цели . 1| 4722 |03.11.2023 Обявиха жълт код за силен южен вятър в 15 области

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads