Реклама / Ads
0| 6790 |21.04.2016 НОВИНИ

Ем. Василев за Фрог: Лидерите на БХК са мазохисти за бурките

.
Емил Василев
Няма да е изненада, ако ДПС гласува против бурките. Те са разпространени сред част от циганите, които са виждали Корана, но нито го четат, нито го разбират. Има нещо мазохистично в изявленията на лидерите от грантаджийската организация Български хелзински комитет за бурките. Това каза за Фрог зам.-председателят на РЗС и бивш депутат Емил Василев.
 
Преди около два месеца от мен тръгна дискусията за бурките във фейсбук. Аз съм голям враг на бурките и на всякакви цивилизационни абсурди ни се натрапват, започна разговора ни с него.

Няма да остана изненадан ако ДПС гласува в парламента против бурките, защото се прадставят за европейска партия, пък и нали са член на либералния алианс  в Европейския парламент. И затова мисля, че ДПС ще гласуват „за”. Моите наблюдения от приятели мюсюлмани са, че някои от тях са по европейци от българите. И затова, според мен, бурките са разпространени в най-низките слоеве на населението и най-вече сред циганите в определена област. Тези хора нито четат, нито пишат. Корана само са го виждали, нито го четат, нито го разбират. Има голяма, голяма разлика между българските мюсюлмани и циганите, заяви той.

От Българския хелзински комитет са типични представители на т.н. грантаджийски организации. Те разчитат на финансиране, което защитава друг тип интереси, които не са български. Така че една такава грантаджийска организация не може да предизвика симпатията на българина. Най-много лидерът им да изяде някъде боя. Има нещо мазохохистично в изявленията на лидерите на тази грантаджийска организация, коментира Емил Василев.

Бившият депутат коментира и някои от промените в Изборния кодекс. Това е горчивото хапче на българската демокрация, което трябва да бъде изпито. Аз съм „за” задължителното гласуване, въпреки че то можеше да бъде организирано и по друг начин. По-добре е , което РЗС предложи преди време, то да бъде организирано на базата на стимулите, а не на санкциите. Можеше да стане така, вместо да се яде тоягата, да се яде моркова. Така или иначе за нашата демокрация е необходимо силно лекарство и колкото и да е горчиво, това хапче се нарича задължително гласуване, категоричен е Василев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 9247 |20.04.2016 Н. Цонев за Фрог: Цветанов победи Борисов с промяната в Изборния кодекс . 0| 6160 |19.04.2016 Само във Фрог: Турските мигранти у нас-повече от сирийските . 0| 5476 |18.04.2016 Т. Буруджиева за Фрог: ГЕРБ е като врящо гърне, което ще изкипи . 0| 9515 |18.04.2016 Ев. Славкова за Фрог: Борисов си търси нови лентички за рязане

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads