Реклама / Ads
3| 3120 |22.10.2022 НОВИНИ

Василев: Избрахме фасада и човек, който няма да пречи. Това не е ролята на парламента

.
Ние избрахме една фасада, не избрахме човек, който има опита и е компетентен да води НС. Ние избрахме човек, който няма да пречи, но това не е ролята на парламента. И да сложиш фасада и зад нея да се опитваш да прокарваш политики, това не е нормално. За съжаление виждаме, че и г-н Радев е залитнал в тази посока с някои от министрите си в този кабинет, които са там пионки. Този модел на управление е изключително порочен.
 

Това заяви пред “Дарик радио” Асен Василев от “Продължаваме Промяната”. 

 

Той обясни, че председателят на НС определя дневния ред, разпределя кои законопроекти кога ще тръгнат към комисии. 

 

“Най-грубо казано той задава законодателството, което ще бъде гледано. Ясно казахме, че няма да подкрепим ГЕРБ, ние сме опозиция.“

 

Относно срещите, които бившия президент Росен Плевнелиев и Солон Паси водят в парламента в събота, Василев коментира, че “решенията за парламентарна група на ГЕРБ, не се вземат в парламента, видяхме една снимка, че се вземат на футболното игрище с телефонно обаждане. Това е моделът срещу който се борим“ заяви Василев.

“Първата стъпка е разговорите да стават публично, за да започне да се гради доверие между партиите, да се гради доверие на гражданите към самия процес на вземане на решения от партиите”, допълни той.

 

На въпрос дали има смисъл в този парламент, Василев отговори, че той е реално отражение на това къде сме ние като общество. 

 

“Ако тези разделения в обществото не се преодолеят, това няма да реши проблемите на България. В този парламент, с тази представителна извадка, е полезно да се случва процес на разговор, за да може обществето да реши накъде иска да тръгне. В един момент за кратък период имахме посока да влезе в ЕС и НАТО, сега няма посока и въртим в кръг, седим и само се оглеждаме. Много е важно да се проведе тази дискусия в НС”, допълни Василев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 7091 |21.10.2022 Илиян Василев: Статуквото има няколко печеливши сценария. Време е за намеса на гражданското общество . 4| 2782 |21.10.2022 Асен Василев: За трети ден виждаме политическа немощ . 4| 5287 |19.10.2022 Асен Василев: ГЕРБ искат да откраднат парите за пенсии и да ги дадат на строителните им фирми . 1| 5787 |18.10.2022 Илиян Василев: Третият мандат е спасителен за ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads