Реклама / Ads
0| 2901 |26.08.2022 НОВИНИ

Василев за рокадите на Лечева: Реставрира кръгове около ГЕРБ в Националната спортна база и тотото

.
Радостин Василев, Весела Лечева Източник: БГНЕС
Кръгове около ГЕРБ се реставрират в Националната спортна база и Българския спортен тотализатор. Съответното твърди бившият министър на спорта Радостин Василев в коментар за рокадите, направени от служебния министър Весела Лечева.
 

„Да излязат вписванията в дружествата, за да видя дали това са реалните хора, които ще ги управляват, и тогава ще направя пресконференция, за да покажа на кои точно хора има доверие г-жа Лечева. Ще попитам дали тя им има доверие, или определени кръгове, които диктуват в момента какво трябва да става в спорта“, заяви той пред БНР.

 

Той коментира и участието си в предстоящите предсрочни парламентарни избори: „Разговорът ми за участие в листите на „Продължаваме Промяната“ беше с Кирил Петков и Асен Василев. Не става дума някой да ми е предложил, това е общо решение на ръководствата на Гражданското движение и на ПП.

 

Василев бе министър на спорта от квотата на „Има такъв народ“ в кабинета „Петков“, един от напусналите партията на Слави Трифонов. По-късно той създаде и оглави Гражданско движение „Силна България“. На парламентарните избори на 2 октомври Радостин Василев ще води листата на ПП в Габрово.

 

„Ще се опитаме на национално и на регионално ниво да променим наложения през последните повече от 15 години модел за насочване на ресурс в определени хора, а не в обществена полза. Това е много ясно забележимо в Габрово. Габрово е един от бастионите на ГЕРБ“, посочи той и обясни, че ще застане срещу Томислав Дончев, който там води листата на ГЕРБ:

 

„Г-н Дончев за първи път ще бъде поставен в ситуация, в която не да стои на масата до Бойко Борисов и да му приглася, а да обяснява как той е лейтенант на един от най-дискредитираните политици, довели България до пълен крах. Регресът в Габрово - демографски, икономически и социален - е свързан пряко с участието на Томислав Дончев в управлението“.

 

Василев поясни, че оттеглянето на Яна Балникова от листите на ПП не е заради него, а по лични причини.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 15992 |26.08.2022 Илиян Василев: Христов нито разбира от газ, нито от дипломация. Може да направи беля с огромни мащаби . 0| 3881 |25.08.2022 Радостин Василев създаде „Силна България“, щял да спира грабителите . 0| 3964 |23.08.2022 Асен Василев: Борисов лъже народа . 0| 23670 |22.08.2022 Илиян Василев: Клети, клети случайно попаднали във властта министри, премиери, президенти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads