Реклама / Ads
0| 4517 |13.07.2022 НОВИНИ

Р. Василев: И Кралев, и Борисов трябва да са на тъмно. Кузманов - най-посредственият спортен министър

.
Радостин Василев Източник: стопкадър, Евроком
В сферата на спорта открих безобразия. Ще дам една пресконференция за Българския спортен тотализатор. Там са ставали интересни неща относно по времето на последното управление и преди мен като министър на спорта. Похарчили са 850 хил. лв. за дезинфектанти за 10 месеца.
 

Това разкри в предаването „Честно казано с Люба Кулезич“ по „Евроком“ Радостин Василев – министър на спорта в оставка и отцепник от партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“.

 

По думите му липсват 15 млн. за построяването на физкултурни салони.

 

„И този човек Кралев /Красен Кралев – бел. ред./ се появява по медии и с неговия смешен сайт казват аз къде съм обядвал. Аз обядвам някъде и съм престъпник, те крадат десетилетия… Ако има нормална държава, този човек трябва да е прибран на тъмно и заключено място за дълго време. И не само той. И Бойко Борисов, и хората около него, 5-6 депутати, бивши министри. Това е безпомощността на държавата. Цяла България знае, че са престъпници, обаче не може нищо да направи, тъй като структурата на държавата е пропита от тях“, обясни той.

 

„Никога по-посредствен човек не е бил спортен министър“, нападна Василев бившия служебен спортен министър Андрей Кузманов.

 

„Той е съучастник в участието със салоните, защото като министър, шест месеца не си е потърсил правата и не е защитил държавния интерес“, допълни той, уточнявайки, че за казуса с 15-те млн. за спортни салони, Кузманов е сезирал НАП и Министерство на финансите, вместо правоохранителните органи.

 

Василев определи Кузманов като „протеже на един изключително корумпиран съветник на президента“.

 

Според него „тази просмукана държава може да бъде поправена само чрез революция“.

 

„Още когато Сотир Цацаров беше председател на КНКОНПИ, аз имах вътрешно убеждение, че всъщност „Има такъв народ“ не желаеше да закрие наистина КПКОНПИ, а сега не желае истинска реформа там“, коментира още той.

 

„За мен е безспорно, че някой контролира „Има такъв народ“. Това са същите тези, които имат интерес на няма реформа в КПКОНПИ, да не отиде Бойко Рашков там. Тези, които има интерес да не се направи сериозна реформа в МВР и прокуратурата. Те са били тлеещи, чакащи своя момент“, добави Василев.

 

„Вчера бях на комисия в Народното събрание, където видях убийствен синхрон между ГЕРБ, ДПС и ИТН. Това ме отвращава и се радвам, че в момента не съм част от тази политическа група, защото това не бих го преживял като народен представител“, каза още спортният министър в оставка.  

 

„Идеята е, че усетихме голяма подкрепа от нашите структури. Вчера бях в Пловдив. Почти цялата структура напусна ИТН, а там има млади и умни хора. Нашата цел е да обединим тази енергия и да търсим политическо представителство в следващите избори. Време за партия няма, но това полтическо движение - е коректив. В момента водим тепърва разговори - как да формираме и какви политики да защитаваме, но за тези партии, които са против статуквото - политиките са на 80% еднакви. Няма да има нито слугинаж към САЩ, нито ще има тотално отричане на Русия. Ще има един баланс. У нас няма баланс. Всичко е крайно и много двупосочно“, заяви Радостин Василев относно бъдещия негов политически проект.

 

„Нашето гражданско движение няма да дели гласоподавателите“, категоричен бе той.

 

„Това е последен или предпоследен опит за замазване на положението. Това е една димка, която според мен няма да постигне ефектът, който задкулисието, оглавявано от главния прокурор, очаква. Моментът не е избран случайно. Изпратиха тази димка на един представител в ЕС, но тя не означава нищо. За мен това е абсолютно целенасочен акт, с който трябва да се заглуши един брутален доклад на Европейската комисия за върховенството на правото в Европейския съюз. Той наистина е смразяващ и то по отношение на прокуратурата“, коментира министърът в оставка новината от Брюксел за фалшифицираните снимки на експремиера Бойко Борисов.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3082 |13.07.2022 Пенкова: Интерпретация на г-н Здеховски оставя усещането за политизиране на случая с чекмеджетата на Борисов . 0| 3170 |13.07.2022 Жюстин Томс: Новината от Брюксел за фалшифицираните снимки на Борисов е съмнителна PR акция . 0| 3130 |13.07.2022 Гешев не изневерява на себе си и на Борисов: Прокуратурата няма да подкрепи новия антикорупционен закон . 0| 7746 |13.07.2022 Иван Бакалов: Гешев оневинява Борисов за чекмеджето с 2 години закъснение. Медии пригласят

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads