Реклама / Ads
9| 3887 |29.04.2023 НОВИНИ

“Вътрешната опозиция” на Борисов си спомни, че ГЕРБ били готови Христо Иванов да е премиер в миналото НС

.
Делян Добрев
Депутатът Делян Добрев от ГЕРБ изведнъж си спомни, че партията на Бойко Борисов била склонна да подкрепи Христо Иванов за премиер в предишното Народно събрание, но третият мандат не бил връчен на “Демократична България”.
 

Коментарът си той направи пред Българската национална телевизия по повод името на съпредседателя на ДБ, което се завъртя в публичното пространство, след интервюто на доц. Георги Лозанов пред “24 часа”. 

 

Десислава Атанасова от редиците на Борисов коментира, че с Иванов работят добре, но името му не е било обсъждано в настоящите разговори с ПП-ДБ.

 

Соченият за “вътрешна опозиция” на Бойко Борисов в ГЕРБ Делян Добрев показа, че не е никак доволен от разговорите с “Продължаваме Промяната” - “Демократична България”. По думите преговорите са “една голяма измама” на ПП спрямо избирателите им, а Асен Василев е “подал ръчичка на Борисов, за да го заведе в Министерския съвет”. 

 

Добрев коментира, че в преговорите “Демократична България” си мълчат, “защото ги е срам” и се стараят да не участват в разговорите. 

 

Допълни, че не са се кълняли, че няма да правят правителство с ПП. Акцентира, че Бойко Борисов им е подавал ръка още преди изборите, но те са отговорили с агресивна кампания срещу ГЕРБ.

 

Според него "в тази голяма коалиция Христо Иванов най-малко взима решения, а всичко се дирижира от Асен Василев и Кирил Петков.

 

Добрев смята, че ГЕРБ трябва да пристъпи към "план Б" - преговори за правителство с останалите партии в парламента с изключение на "Възраждане”. 

 

“Ако мнозинството реши, че трябва да се прави коалиция, в крайна сметка ще се съобразя. При нас всеки може да си каже мнението”, каза още Делян Добрев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 3124 |28.04.2023 Гешев се похвали в Киев, че бори руските шпиони у нас, но мълчи за Руски поток и Борисов . 24| 3053 |28.04.2023 Борисов за кабинет на ПП-ДБ: Аз съм най-добър за премиер, но се отдръпнах. Петков и Василев и те да го направят . 4| 3428 |27.04.2023 Проф. Дайнов: Борисов е истерично уплашен, той не иска да управлява . 13| 3809 |27.04.2023 Борисов сърдит на ПП: Направете си коалиция и управлявайте. Но да шикалкавят с плаващи мнозинства

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads