Реклама / Ads
0| 4359 |21.02.2019 НОВИНИ

Във Ватикана католическата църква обсъжда проблема с педофилията

.
Папа Франциск
Католическата църква обсъжда във Ватикана проблема с педофилията. Епископи и кардинали от цял свят се включиха в безпрецедентна конференция. В същото време полски активисти са съборили статуята в Гданск на свещеник, срещу когото има многобройни свидетелства за педофилия.
 

Конференцията е посветено на проблема с педофилията в римокатолическата църква. Тя ще продължи четири дни и в нея ще участват ръководители и на мъжки, и на женски католически ордени.

 

Срещата беше открита от папа Франциск, според когото римокатолическата църква трябва винаги да носи отговорност за действия си, съобщава Ройтерс.

Скептици обаче определят конференцията като реклама, която цели да възстанови репутацията на Църквата.

 

Папата и почти 200-те участници във Ватиканската аудитория изгледаха видеоклип, в който пет жертви,пожелали анонимни, разказват болезнени истории за злоупотреби и склоняване, които са преживели.

 

В същото време  трима полски активисти са съборили статуята в Гданск на свещеник на профсъюза „Солидарност“, срещу когото има многобройни свидетелства за педофилия. Става въпрос за паметник на починалия през 2010 г. отец Хенрик Янковски, станал известен през 80-те години на миналия век с подкрепата си за демократичното движение "Солидарност" и неговия водач Лех Валенса в борбата им срещу комунистическия режим в Полша. Световни лидери като американския президент Джордж Х. У. Буш и британската министър-председателка Маргарет Тачър са посещавали църквата, в която той е служил, в знак на признание за антикомунистическата му дейност, отбелязва Асошиейтед прес.

 

На мястото на поваления паметник тримата сложили бяла роба, каквито носят децата в църковния хор, и долни дрехи, за да напомнят за жертвите на свещеника педофил. Частната телевизия ТВН24 съобщи, че тримата са арестувани.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4258 |06.01.2019 Прощаваме се с Ласкин във вторник в църквата „Св. Седмочисленици“ . 11| 5067 |05.01.2019 Вартоломей даде зелена светлина за независима украинска църква . 2| 3841 |03.01.2019 Оскверниха църквата ”Свети Седмочисленици” под носа на МВР . 1| 4054 |31.12.2018 Ватикана остана без официален говорител

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads