Реклама / Ads
0| 3061 |06.07.2022 НОВИНИ

Възможно е Кирил Петков да седне във финансовото министерство в кабинета “Василев”

.
Възможно е Кирил Петков да наследи от Асен Василев Министерството на финансите. Това стана ясно от думите на министъра на иновациите и растежа в оставка Даниел Лорер. По думите му Петков трябва да остане в изпълнителната власт, защото работата му в отиващия си кабинет е била забележителна. Под каква точно форма обаче ще се случи това, все още не е категорично ясно.
 

“Не мисля, че проектопремиерът Василев смята да запълва места, преди да е ясно дали имаме изобщо подкрепа за политиките”, допълни Лорер. 

 

Отказа категорично да посочи кой ще наследи Министерството на финансите при тази ротация, ако Василев заеме премиерския пост. Задължително това ще е човек от “Продължаваме промяната”. Има повече от един вариант. 

 

“Господин Петков е този, който заедно с Василев създаде ПП и е много деен. Мястото му в изпълнителната власт беше толкова видно, че не мога да си представя друга роля в нея, освен той да бъде начело на борбата за една по-справедлива и богата България. Това значи редица роли за него, но премиерът Василев трябва да реши. Възможно е Кирил Петков да наследи Асен Василев в Министерството на финансите”, посочи още Лорер.

 

Лорер не отговори категорично дали ще остане на министерски пост в следващо правителство. Той заяви, че е готов за всяка една вероятност. Постове в момента все още не са разпределени.

 

Лорер отрече от ПП да купуват депутати. По думите му НС “не е магазин”. Няма промяна и в официалното положение - отцепилите се депутати от ИТН са единствените, които са заявили официална подкрепа. За да стане факт проектокабинетът “Василев”, нужни са още шест гласа. 

 

По думите му управленската програма на кабинета “Василев“ е почти готова и скоро ще бъде публикувана за обществото, но в нея “няма изненади“. 

 

“Петък е близо, имаме на практика 48 часа да намерим подкрепата за кабинета“, каза Лорер.

 

До четвъртък вечер ще стане ясно дали изобщо проектокабинетът "Василев" ще влезе в пленарна зала. По думите на Даниел Лорер той изобщо няма да бъде внесен, ако не се събере необходимата подкрепа. Според него "нямало смисъл".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3849 |05.07.2022 Цветанов: Решението на Кирил Петков да експулсира руските дипломати е правилно, но много закъсняло . 0| 3977 |05.07.2022 Кирил Петков: Още няколко човека трябва да решат към кого са лоялни – към партията и лидера си или към България . 0| 64079 |05.07.2022 Отцепилият се от Слави Радостин Василев разкри: Виктория Василева, която създаде ИТН, беше на срещите с Кирил Петков . 0| 3484 |04.07.2022 Анализатор: Кирил Петков и Асен Василев са двете страни на една монета

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads