Реклама / Ads
6| 3104 |22.07.2024 ПОЛИТИКА

Възможно ли е Мишел Обама да замени Байдън в борбата за президентския стол?

.
Източник: БГНЕС
Името на Мишел Обама продължава да се върти в периферията на дискусиите за това кой трябва да замени Джо Байдън като кандидат за президент на Демократическата партия. И докато сега повечето погледи гледат към Камала Харис, тя съвсем не е единственият потенциален претендент.
 

Бившата първа дама остава много популярна в кръговете на демократите и перспективата тя да се кандидатира срещу Доналд Тръмп през ноември изглежда е причинила известни притеснения и сред републиканците, пише SkyNews.

 

Мисис Обама до сега не е давала индикации, че се интересува от най-високия пост в САЩ, но оттеглянето на Байдън от надпреварата предизвика нови спекулации.

 

Съпругата на Барак Обама е добре позната от времето си като първа дама, когато мъжът й беше президент и вероятно би могла да бъде силен съперник на Доналд Тръмп, отбелязва изданието.







Неотдавнашно проучване на Ipsos показа, че тя е единственият хипотетичен кандидат, който може да победи републиканците лице в лице. Самият Барак Обама беше експанзивен в похвалите си за Джо Байдън в неделя, но не последва примера на самия президент за подкрепата на Камала Харис.

 

„Засега Мишел и аз просто искаме да изразим нашата любов и благодарност към Джо и Джил за това, че ни водят толкова умело и смело през тези опасни времена – и за тяхната отдаденост на идеалите за свобода и равенство, върху които е основана тази страна“, заяви експрезидентът.

 

Използването на фразата „засега“ накара неколцина да повдигнат вежди, въпреки че това може да е техният начин да избегнат веднага да подкрепят друг кандидат.

 

Републиканският сенатор Кевин Крамър наскоро каза пред списание New York, че „Мишел Обама вероятно ще бъде единственият човек, който би могъл да се намеси и да запази партията единна и вероятно да даде малко движещо се начало поради очевидната си известност“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 26190 |20.07.2024 Панайотов: В България няма американски бази. Чакаме 16 самолета F-16 . 1| 3018 |20.07.2024 ISW: Орбан засилва няколко руски информационни операции . 8| 3526 |19.07.2024 ДПС се събира. Обсъжда оставката на Пеевски, поискана от Доган . 1| 2817 |17.07.2024 "Референдум": 60% смятат, че няма да има правителство и е по-добре да отидем на нови избори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads