Реклама / Ads
26| 4903 |01.09.2023 НОВИНИ

“Възраждане” не изневериха на себе си. Извадиха телефони и се присмяха на химна на ЕС

.
“Възраждане” не изневериха на себе си и за пореден път избраха да не уважат химна на Европейския съюз, който по традиция звучи в началото на всяка парламентарна сесия.
 

Преди това Костадин Костадинов и групата му станаха прави, докато звучеше химна на Република България. После обаче демонстративно седнаха, както правят обичайно.

 

Това е традиция, която депутатите на Костадинов спазват, откакто прекрачиха за пръв път прага на парламента. Отдавна “Възраждане” демонстрират неуважение към европейските институции - припомняме, че именно техни симпатизанти например заляха с боя сградата на Европейската комисия в София. 

 

А иначе - след началото на заседанието Костадин Костадинов излезе на трибуната и вместо да прочете декларация от името на парламентарната група, лидерът на "Възраждане" наруши традицията и разказа за българин, който днес се изправя на съд в Гърция, който трябва да реши дали сънародникът ни да бъде екстрадиран в САЩ.

 

“След няколко часа българин от Гърция – Милан Димитров, ще бъде екстрадиран от Гърция в САЩ на базата клетвена декларация от американски прокурор по обвинения, че извършвал търговия, която нарушава американските санкции срещу Русия”, заяви Костадинов.

 

Костадинов посочи, че е поискал съдействие от Министерството на външните работи, но не е последвала реакция.

 

Костадинов обвини българската държава и депутатите, че не правят нищо, за да защитят български граждани в трудни ситуация и определи това като "симптом" на разпадащата се държава.

 

Костадинов коментира и убийството на Алексей Петров и попита защо Кирил Петков не е задържан, за да дава обяснение.

 

Според него присъствието на английския посланик на среща в Централната избирателна комисия е „брутална намеса във вътрешните работи“ и „държавна измяна“ от страна на управляващите.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5063 |31.08.2023 Poll of Polls: “Възраждане” загубиха инерция. ПП-ДБ си връщат доверие . 2| 4519 |25.08.2023 Нургюл Салимова: Обичам шаха и давам най-доброто от себе си - за мен самата, за родителите си и страната ни . 7| 3038 |05.08.2023 Шествие срещу насилието над жени в София минава през централата на “Възраждане” . 31| 9403 |24.07.2023 Тео Ушев: От пъплещите български атнисемити “Възраждане” се оказаха най-глупавата популация

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads