Реклама / Ads
2| 2958 |09.11.2022 НОВИНИ

Вдовицата на пилота Терзиев: Да разследват трима генерали от ВВС!

.
Вдовицата на загиналия миналата година при военно учение пилот Валентин Терзиев настоява да бъдат разследвани и привлечени под отговорност трима генерали от ВВС и други униформени лица. Димитрина Попова смята, че не само полк. Методи Орлов, срещу когото вече е повдигнато обвинение, има вина за трагичната смърт на съпруга й и посочи поименно бригаден генерал Мирчев, генерал Петров и генерал Русев и полк. Юри Луканов, съобщи Plovdiv24.bg.
 

"Не виждам защо година и половина обществото не трябва да знае кои са по-високостоящите отговорни лица" - каза Попова. Тя призова прокуратурата да проследи цялата подготовка на личния състав, участвал в учението. Надява се държавното обвинение да събере всички възможни документи, доказателства, записи, заповеди и длъжностни характеристики, за да се изясни кой за какво е бил отговорен. Смята, че, ако няма други лица подведени под отговорност и обвинението отпадне, случаят ще се замете под килима.

 

Вдовицата настоява да се провери дали пилотът Валентин Терзиев е отговарял на условията за нощни полети над море.

 

"При полет над море трябва да има допуск до сложни условия нощем. В листата за допуск в задачата полковник Валентин Терзиев е отбелязал "прости" условия нощем. Т.е. той има право да лети на по-високи височини с по-нисък риск на изпълнение на задачи" - обясни жената. Твърди, че пилотът е свален под 2000 метра, а не както прокуратурата съобщава 4000 метра.

 

Попова допълни, че всички - от командира на авиобазата до командира на ВВС - отговарят за това, дали летателният състав е годен или не.

 

Въпреки че заедно с малолетния си син е присъединена като страна към досъдебното производство, разследващите продължават да ги държат настрани и не ги уведомяват за нищо.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 3210 |07.11.2022 Обвиниха полковник за смъртта на пилота Валентин Терзиев . 0| 2992 |08.06.2022 Плоча в памет на пилота Валентин Терзиев бе открита в село Тюленово . 3| 4486 |18.09.2021 Съпругата на майор Терзиев: Търсиха ни първите 3-4 дни. Пилоти не си дават живота за България всеки ден . 7| 4365 |14.07.2021 Съпругата на подполковник Терзиев: Посочената основна причина не е основна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads