Реклама / Ads
43| 10527 |26.10.2020 НОВИНИ

Нагъл Рашидов: Сашо Морфов го назначих за директор, на Карабашлиев уредих награда

.
Вежди Рашидов
Хвърлят павета и яйца по паметници на културата - министърът на културата защо не ги глобява? Ако бях на мястото на Банов, 100 пъти да съм глобил. Глоби до дупка на тези които викат „Оставка“ и им хвърчат слюнките. 30 лекари и сестри са с положителни резултати за COVID-19 в болница „Пирогов“ днес.
 

Това зяви пред бТВ Вежди Рашидов, бивш министър на културата и настоящт председател на комисията по култура в Народното събрание. 

 

Държавата не е само ресторанти и театри. Трябва да разберем и да осъзнаем, че има тежка болест и трябва да запазим хората живи – основно. Никаква файда няма от забогатяващ ресторантьор мъртъв, отколкото жив – по-беден, каза още той.

 

Искам да видя какво улицата предлага като послание. А това, което предлага е яйца по паметници на културата. За съжаление институциите от страх не работят. До днес 100 пъти да съм глобил инициаторите, които хвърлят павета и яйца по паметници на културата, коментира Рашидов.

 

Относно писмото на творци и интелектуалци в подкрепа на протестите Рашидов заяви, че това е тяхната форма на „благодарност“ . Той  изброи какво е правил лично за някои от тези хора и за кариерата им и заяви:

 

"Правилно ми искат оставката. Като прочетох болшинството е пълнеж, не ги знам.

Тези които познавам – едните са потърпевши, другите са консумирали от моето министерство.

 

Сашо Морфов - аз го направих директор на Националния театър.  Жена му взимаше най-високите хонорари. Талантлив човек, но едно не разбра, че той работи в държавен театър, а не на баща си в театъра. Той иска да командва. Дадох му възможност.

 

Карабашлиев ли беше това момче? В Брюксел го предложих там на Кристалина да го наградят. Връща се от Америка. Който се върне от Америка, за нас е велико. Аз му дадох коктейл в една банка за представянето на книгата му в Брюксел. Това е форма на благодарност вероятно.

 

Кой да ви кажа още – има 2-3 девойки, които са малко по забележими. Такова ли, коя, не й знам малкото име, пеела на времето. Добре, да е жива и здрава жената. Тя пък кандидатствала за директор на операта, а станал Карталов. Какво да ги правя, комисия ги прави.

 Дойде при мене тази, искала да е директор на филмовия театър. Е, не става, комисията избира друг. Това са дестина имена познати.

 

Жоро Господинов, отиваме в Москав, превеждаме му книгата, разпространяваме я и се плаща. Това е форма на благодарност.

 

Моята оставка е много лесна. Аз отказах на Борисов поради куп причини, а тук от комисията никакъв проблем няма."

 

Аз му отказах трети мандат на Борисов.  Боил Банов се еманципира още първата седмица момчето и ми обърна гръб. Аз го направих министър, а премиера Борисов го назначи. Той проспива глобяването за яйцата по паметници на културата.

По 30 000 лева да ги глоби онези тримата, Сашо Диков дето им е таткото, напъни напъни и това родиха , хора без послание само плюене. 

Боил Банов си живее добре в тишината, никой не му иска оставка.

 

Ремонтирах 10 театъра, 7 музея, археологията стана наниво. До ларгото докарах археологията . Папата го водят там не на магистрала. Ако дойде Туск пак на ларгото ще го заведат.

 

Явно вие не разбирате от изкуство, заяви Рашидов за килимите дарени от Цвета Караянчева на театъра в Кърджали. По думите му килимите ставата все по-хубави като остаряват.

 

За премиера и събитията около него през последните месеци Рашидов коментира, че „има недъзи, но и стотици добри неща и ако това не го признаем, ние сме един черноглед народ. Грешка е например, че може да излезе на министър-председателя запис от дома му. Това е недопустимо за нито една държава“.

 

По думите на Рашидов е недопустимо да се анализира какво е говорил Борисов зад вратите на дома си, тъй като това е негово право.

 

Относно ситуацията с председателя на НС Цвета Караянчева, бившият министър на културата каза, че тя и премиерът „са си простили“.  Разбраха се, че може да е монтаж. Тя му се сърди, известно време сигурно ѝ е било неприятно, Борисов я прегърна. Има грехове, има и прошки, поясни Вежди Рашидов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 46| 6939 |12.09.2020 Вежди Рашидов: Премиерът е обграден от подмазвачи . 24| 10114 |25.08.2020 Петър Бояджиев: Ех, Сашо, за кюфтетата на всичко си способен . 35| 7716 |13.05.2020 Напрежение пред МС! Сашо Диков чака Борисов, за да му предаде акциите на ФК „Левски“ /допълнена/ . 13| 5777 |11.05.2020 Христо Мутафчиев удари Рашидов: Стреляш в гърба на Банов!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads