Реклама / Ads
9| 5416 |16.09.2019 НОВИНИ

Велислава Дърева: Недопустимо е свободата на словото да зависи от един властник

.
Велислава Дърева Източник: БГНЕС
Оказва се, че свободата на словото в България зависи от един властник, от неговото настроение в момента, от неговите страхове. Това е недопустимо. Не може от това да зависи свободата на словото.
 

Това заяви в интервю за БНР Велислава Дърева от в. „Дума“.

 

„В Конституцията категорично е записано – основни права на българските граждани са свобода на словото, свобода на съвестта, свобода на убежденията, на възгледите, също така право на свободно сдружаване. За мен БНР винаги е било символ, защото си е извоювало авторитета на свободна медия, на свободна територия. Винаги когато има подобни истории (те не се случват за първи път), това винаги дълбоко ме е притеснявало. Да посегнеш на един журналист, който е изразил своята критична позиция, заради това да свалиш този колега от ефир, това е абсолютна репресия срещу свободното слово“, изказа мнение тя по случая с освобождаването на журналиста Силвия Великова.


Другото притеснително е назначаването на двойник/дубльор/контрольор на това, което ще говори Силвия, подчерта Дърева и предупреди: „Искам да напомня на ръководството на БНР, че в природата обикновено двойниците на нормалните гъби са отровни. Двойникът е отровен по принцип“.  

 

„Напоследък Бойко Борисов непрекъснато се разграничава от действията на своите подставени лица, защото това са негови подставени лица. Това говори, че е силно притеснен. Очевидно някакъв страх започва да владее българския премиер“, каза още Дърева.

 

Тя коментира и шпионския скандал от миналата седмица. Според нея това е било „откровена репресия“.  По думите й, политически възгледи, които са гарантирани от Конституцията, са признати за легитимни чрез репресия на интелектуалци.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 5693 |10.09.2019 В. Дърева: Арестът на Юрий Борисов е откровена репресия срещу гражданска организация . 4| 4954 |20.03.2019 Ген. Василев: Недопустимо е полицаите да пръскат със спрей от кола . 15| 6222 |12.03.2019 Велислава Дърева: Поведението на ДПС и Мюфтийството е от времето на бухалките, това е рекет и шантаж . 7| 10962 |23.02.2019 Журналист: Жестът на Велислава Кръстева предполага, че лъже за евролистата и Пеевски

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads