Реклама / Ads
12| 5953 |30.05.2020 НОВИНИ

Веселин Маринов: На концертите ми идват внучката, дъщерята и майката. При втора епидемия, ще си сменя професията

.
Веселин Маринов
Имах по 70 концерта на година. Сега няма да имам нито един. Много е тежко. Аз се връщам години назад. Ако няма втори удар през есента, ще се върнем на сцената следващия март. Това каза певецът Веселин Маринов по БНТ по повод коронавируса.
 

Най-тежко е за изпълнителите, които са подчинили своя живот на поднасяне на концерти. При мен музиката е на пето място. Преди това е организацията тази музика да се представи по пищен начин. На всеки две години имам нов албум. Носителите на шлагерната песен сме игнорирани от медиите. Ние влизаме в графата ретро. Аз се развих в демократичните години. Аз виждам, че песните ми се харесват. Песните стигат до хората. Фактът е, че нашие песни не се излъчват в радиата. Медиите обсебиха хората с тази болест. Всичко това върви в съзнанието ти. Това трябва да отшуми.

 

Каквото и да искам от държавата, няма да се случи. Поп-изпълнител не е свързано с икономиката. Без това може, колкото и тъпо да звучи. Кандидатствахме за някаква програма за 10 000 лева, но с тях и без тях, няма да ми стане по-леко. Идва първо число и трябва да се обадя на едни хора, за да им кажа, че не мога да им платя, защото има едни кредити. Много е трудно. В такъв момент да пея за коронавирус, не ми се занимава с такова нещо. Имам настроени, защото претръпнах€ казах си, че по-лошо от това няма да ми се случи. Имам приятели с пари, на които разчитам. Смачка ми се самочувствието. Хората ми викат: „Айде, бе Веско. Връщай се“. Аз съм оптимист, казвам си, че не винаги лошото трябва да побеждава. Нас много ни удари. Изобщо животът няма да е онзи, който имахме. Ще има съобразяване на хората в залите един до друг. В света дали ще има бурни, големи концерти?

 

Имам покана да издам биографична книга. Използвам свободното време да пиша малко за това. Само да няма нов втори удар. Тогава за мен, всичко, не знам. На тези години трябва да си търся друга работа. СЗО казва, че ще ни удари по-голяма сила. Смятам, че нашата работа ще закъса страшно и то в световен мащаб. Сложно е да кажа богат човек, свързан с музиката. Един приятел от Полски Тръмбеш идва на концерт, гледа сцената и ми казва: „Ей, Веско, ти се нагуши с пари“. Как да му кажа, че за него ми трябват още 100 000 лева.

 

Отговорността е голяма, ако кариерата е дълга. Става 40 години от първия ми професионален концерт. Моята кариера е успешна. Догодина ще издам 30-я си албум. Всяка песен трябва да е достатъчно силна и по-хубава от предишната. Напоследък на концерти идват внучката, дъщерята и майката. Радвам се на голяма любов на всички поколения хора.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5348 |19.05.2020 Проф. Стоян Маринов: Българските туристи не могат да спасят сезона . 15| 7768 |17.05.2020 Александър Маринов: Разликата в поведението на Борисов и Радев е въпрос на манталитет . 7| 4653 |05.05.2020 Искрен Веселинов: За шезлонгите и чадърите ще бъде гласувано в петък . 14| 5148 |19.04.2020 Младен Маринов: Ще чертаем мерки за прибирането на столичани

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads