Реклама / Ads
3| 3123 |06.12.2021 НОВИНИ

Везиева за ДКК: Добре пресметнат скандал, който да върне стария модел на управление

.
Даниела Везиева Източник: БНТ
Покрай скандалите не малко хора разбраха какво е Държавната консолидационна компания и какви са нейните функции. Пред БНТ служебният министър на икономиката Даниела Везиева коментира уволненията в ДКК. По думите й това е един добре пресметнат във времето скандал.
 

„Административен проблем по-скоро няма. От проверките, които колегите извършиха в периода между вторник и петък, всичко това, което се изнесе в медиите, се оказа не толкова добре подплатено с фактология“, обясни Везиева.

 

По думите й Ваня Караганева е била назначена законно на поста си. Не е истина и че е подписан рамков договор за милиони левове. Според Везиева проблемът е, че някой не иска до промени стария модел на управление. Тя подчерта, че когато е станала министър на икономиката, е била готова на диалог и сътрудничество с директорите на компанията.

 

„Това, което видях през последната седмица обаче ми показва, че като че ли съм била много мека в решенията си, защото сега нямаше да сме свидетели на този скандал и то в момент, в който се съставя ново правителство. Този скандал е според мен добре пресметнат във времето кога да избухне“, смята тя.

 

Везиева възприема скандала като повод да се върне старият модел на управление, да се оплюват едно или друго търговско дружество и да се покрият раздадени милиони левове. Не се ангажира с мнение дали скандалът е лично насочен към Кирил Петков, който е назначил Ваня Караганева в ДКК.

 

„Смятам, че когато тръгва да се прави една реформа, първата реакция е в администрацията и те са тези, които не искат да променят начина си а работа. Всяка една реформа среща съпротива“, обясни Даниела Везиева.

 

По думите й не е нормално административни служители открито да работят по министерствата си. Министърът на икономиката заяви, че всички решения в ДКК са взимани от целия борд на директорите, включително и те са назначили Ваня Караганева.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 3442 |03.12.2021 Везиева за скандалите в ДКК: Да сезират Кьовеши и за скандалите, които ние видяхме . 28| 3701 |02.12.2021 Доц. Гломб: Не трябва да се чакат подобрените ваксини за COVID-19 . 3| 2815 |01.12.2021 Одобрена е помощ за автобусните превозвачи. ”Вера Су” вероятно отива на търг . 22| 4653 |01.12.2021 Везиева: Имаме постоянна комуникация с ДКК. Ако е имало проблем, защо не са казали

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads