Реклама / Ads
25| 5001 |01.12.2021 НОВИНИ

Гербери с нова опорка в ефир заради скандалите в ДКК. Не било политическа атака?

.
Старите директори в Държавната консолидационна компания обвиниха назначения от служебния кабинет нов директор в злоупотреби. Атаката е към назначената едва преди месец като втори изпълнителен директор Ваня Караганева, а обвиненията идват от назначено в последните месеци на управлението на ГЕРБ. Борисовата партия и нейните най-върли говорители пък силно се възмутиха от злоупотребите и подеха жална хорова песен как случващото се в ДКК е напълно недопустимо, не било морално и се хванаха като удавници за сламка за новата опорка - почтените вършат непочтени неща.
 

Вчера в партийната централа на ГЕРБ беше дадена пресконференция. На нея призоваха отговорните органи, включително МВР, да се самосезират във връзка със случващото се в ДКК. Също вчера по темата говори един бивш икономически министър от ГЕРБ - Лъчезар Борисов. Днес същият се появи в ефира на БНТ. По bTV пък по новите опорки се изказа Тома Биков. В Нова телевизия да се жалва седна "острието" Десислава Атанасова. 


Интересно е къде бяха при злоупотребите в собственото си правителство. 


В момента обаче темата се използва с цел извличане на политически дивиденти. Тя е и поставена по този начин - ГЕРБ били политическа партия, те имали право да питат и искали министър да излезе и да отговори на въпросите. От ГЕРБ не твърдяли нищо. Борисовци не обясняват защо от ВМЗ-Сопот опровергават техните твърдения, въпреки че би трябвало да са ощетени. 


"Доколкото разбрах от прессъобщението на Борда на директорите..." 


С други думи - ГЕРБ прочели нещо, което идва от тримата членове, избрани с конкурс в края на мандата на Борисов. Именно те стоят зад прессъобщението. Бордът казал това, бордът казал онова, а министър, президент, премиер - да излизат и да обясняват, настояха Борисовци. 


"Изненадани сме, че министър Везиева не коментира конкретните факти..." 


Икономическият министър Даниела Везиева определи твърденията като политическа атака. Едно от решенията й бе да уволни трима от членовете на Съвета на директорите в ДКК и посочи, че твърденията не отговарят на истината. Сиреч - опровергала е тъкмо тия факти, които ГЕРБ започнаха да повтарят, защото ги прочели някъде. 


"Какво значи подготвена атака? Вместо министърът да излезе и да обясни защо е даден ексклузивитет на тази фирма, тя заяви, че е подготвена политическа атака", възмути се Тома Биков. 


Прозирала защита на корпоративен интерес, давало се "ексклузивитет" на определена фирма и на Биков започвало "леко да му понамирисва на корупция". Защо, пита той, служебното правителство тръгнало по парите в добре работещи структури, които били на печалба - като ДКК и Българската банка за развитие, а не тръгнало да оправя проблеми... 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 3246 |29.11.2021 Нинова иска коалиционно споразумение преди преговорите за министри . 11| 3707 |29.11.2021 Нова тарифа за столичния градски транспорт от догодина. Пътуваме с билет за време . 23| 5962 |29.11.2021 К. Добрев: Човек до Нинова е взел над 150 милиона от Борисов през обществени поръчки . 8| 4289 |29.11.2021 Николай Витанов очаква Омикрон след Нова година

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads