Реклама / Ads
8| 5665 |12.12.2019 НОВИНИ

Вярва ли си Магдалинчев на това, което казва за Гешев по медиите?

.
Боян Магдалинчев Източник: БГНЕС
Иван Гешев тепърва ще доказва и оборва тези, които считат, че изборът му за главен прокурор не е съвсем подходящ. Това казал по БНТ представляващият Висшия съдебен съвет, съдия Боян Магдалинчев. Според него Иван Гешев е единственият главен прокурор, който ще започне с толкова големи очаквания към него на фона на това, което изминалите 4-5 месеца се случваше - протести, поляризирани становища.
 

Магдалинчев смята също, че натискът срещу Гешев е бил политически, но не каза откъде идва.

Възникват некои съображения по казаното от представляващия ВСС, както би се изразил Тодор Живков.

 

Как точно Гешев ще доказва и оборва тези, които смятат, че не е подходящ за поста?

Ето три възможности:

 

А/ Като арестува и започне разследване срещу Делян Славчев Пеевски за онези над 570 млн, които е ползвал от КТБ? Примерно. А може да завърши най-после проверката за баровския апартамент, който ползва финансовия министър без да плаща наем. Дребни работи за неговите мащаби, но за първа крачка са подходящи.

 

Б/ Ще повдигне обвинения на всички, които не го харесват, а по-последователните ще затвори в ареста, оковани в пранги? Вече натрупа опит с кметиците на "Младост".

 

В/ Ще започне проверки и ще спре медиите, които го критикуват и ще даде пълна свобода на словото на тези, които пропагандират неговите успехит?

 

Съдия Магдалинчев твърди още, че натискът срещу Гешев бил политически. Да видим. В протестите участваха предимно млади хора, много от тях с децата си. Изразяваха гражданска, а не политическа позиция. Ако позицията на „Да, България“ Магдалинчев приема за „политически натиск“, то как ще нарече контрапротестите, поръчани от задкулисни играчи и изпълнени от мутри и платени безхаберници, излезли да изкарат някой лев без да знаят за какво става дума?

Освен това, съдия Магдалинчев няма как да не знае, че всеки протест, мнение и гражданска позиция съдържат политичеки елементи. Няма как да не е така, защото провежданите политики на управлението влияят върху всички области на обществения и дори на частния живот.

 

Съществува обаче една друга версия и тя е, че назначаването на Гешев е политическо. Магдалинчев много добре знае за какво става дума. Както знае, че този кръг е същият, който осигури гласуването избора на Цацаров за ръководител на КПКОНПИ в парламента.

 

А защо да не допуснем хипотезата, че пак същият кръг има пръст и в това самият Магдалинчев да е във ВСС и негов представляващ?

 

Хипотези всякакви... Някои твърде много се приближават до истината и обикновено нямат нищо общо с официалните версии, които определени хора се опитват да внушат в публичното пространство. Самите те знаят, че извършват манипулация. Въпросът е срещу какво го правят.

 

Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 4866 |12.12.2019 Боян Магдалинчев: Иван Гешев тепърва ще оборва тези, които го считат за неподходящ . 1| 4746 |27.11.2019 Валентин Иванов за Фрог: Ламбо търсеше само доброто в хората, защото вярваше в тях . 4| 4080 |26.11.2019 Корнелия Нинова: Вярвам в невинността на Елена Йончева . 7| 5414 |22.11.2019 Магдалинчев чака Панов да внесе писмото на над 150 съдии за обсъждане във ВСС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads