Реклама / Ads
5| 2954 |19.01.2022 НОВИНИ

Вигенин: Когато беше най-тъмно, президентската институция остана да свети като фар

.
Кристиан Вигенин
Истинските държавници усещат духа на времето, разбират болките и надеждите на своя народ и не се колебаят да действат решително, когато трябва да защитят бъдещето на родината си. Това заяви в речта си заместник-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин след полагането на клетвата на Румен Радев и Илияна Йотова в парламента.
 

„Когато за милиони българи беше най-тъмно, президентската институция остана да свети като фар, който дава посока. Събрахте и умножихте обществената енергия, което позволи да спечелите безапелационно изборите за президент и вицепрезидент и да се създаде мнозинството на промяната в 47-то Народно събрание”, добави Вигенин.

 

Според зам.-председателя на парламента днес България навлиза в нов етап на своето развитие. „Идва време за отворена длан и за протегната ръка. Идва време за градеж, за диалог, за справедливост. За укрепване на държавността и законността, за изпълване със съдържание на ценностите на демокрацията и свободата. Идва време, изправени пред кризите, да осмислим идеята за единението”, коментира той.

 

 

„Само преди месец всеки един от нас произнесе клетвата, която положихте и Вие днес. Тази клетва ни свързва, тя ни задължава всеки един поотделно и всички заедно в действията си да се ръководим от интересите на народа. Затова нямам съмнение, че заедно ще установим нов конструктивен диалог между институциите. Ще проявим нужната мъдрост и воля за градивни и съзидателни политики в името на една по-добра и просперираща България”, допълни Вигенин.

 

„Историческото време отреди на Вас, избраните за президент и вицепрезидент на Република България, и на новоизбраното 47-мо Народно събрание нелеки изпитания. Вярвам, че заедно ще се справим. От свое име и от името на народните представители приемете пожеланието да продължавате достойно да изпълнявате високоотговорната си държавническа мисия”, заключи зам.-председателят на Народното събрание.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 3550 |14.01.2022 Теменужка Петкова е в болница с COVID-19. Вчера беше в парламента . 10| 17550 |13.01.2022 Андрей Райчев: С протеста си ”Възраждане” искаха да направят беля, не беше мирен . 15| 5108 |13.01.2022 Д-р Дечо Дечев: Празник е, когато интубиран с COVID-19 оживее. От 10 - 9 умират . 1| 3110 |13.01.2022 Модел на барелеф на Христо Смирненски беше захвърлен до кофи за боклук

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads