Реклама / Ads
2| 3090 |18.12.2022 НОВИНИ

Вигенин: Вторият мандат може да отвори вратите за третия. Може и да се изпокараме... 

.
ПП започнаха някакви консултации, очакваме по-конкретни предложения. Не съм оптимист. Това, което правят ПП в момента може да помогне за третия мандат. Нека видим как ще протече процеса. Има риск да се изпокараме по такъв начин, че да се затворят всички шансове за третия. Може да се случи и обратното.
 

Това заяви пред bTV Кристиан Вигенин от БСП по повод продължаващите и към момента опити на ПП да сформира правителство с техен мандат и с премиер проф. Николай Денков. Изглежда обаче, че той не може да събере необходимата подкрепа.


"ПП започнаха някакви консултации, очакваме по-конкретни предложения. Обективно - началото е по-различно от предходния опит с първия мандат. Прави се опит да се търси съгласие около програма. Не съм оптимист, защото общата среща на всички парламентарни групи показа, че една от партията изобщо не дойде, а две от тях си тръгнаха. Дори да има кабинет на малцинството, то трябва първо да бъде избрано. Ако не се договорим, не мога да си представя как ще функционира такова правителство. Може да се окаже, че една друга коалиция в НС ще приема законите така, както намери за добре. Правителството какво ще прави? Не ми е ясна концепцията", посочи Вигенин. 


Той коментира и вчерашните думи на Кирил Добрев, според когото правителство с мандат на "Български възход" е възможно, ако на Корнелия Нинова бъде обещан вицепремиерски пост. Добрев направи коментара си с ирония. 


"Господин Добрев почти се е предложил за главен преговарящ с идеите си. Всичко е възможно с третия мандат. Може би ще надделее усещането, че заплахите за България са все по-големи", посочи още Вигенин. 


Той коментира, че управление на БСП с ГЕРБ и ДПС е е невъзможно.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 3070 |17.12.2022 Денков: Вероятността за кабинет с втория мандат не е висока, но все още има такава /видео/ . 5| 3330 |17.12.2022 Андрей Райчев: Символични са опитите за правителство с първите два мандата . 6| 3262 |16.12.2022 Кирил Петков определи като ”много малък” шансът за съставяне на правителство с втория мандат . 1| 3172 |16.12.2022 Кристина Петкова: Има голям шанс да се състави правителство с втория мандат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads