Реклама / Ads
14| 4842 |19.11.2021 НОВИНИ

Викнаха и Илия Златанов в ГДБОП заради ”Осемте джуджета”

.
Илия Златанов
Бизнесменът Илия Златанов също бе привикан на разпит в ГДБОП. Властите разплитат сагата “Осемте джуджета”, а миналата седмица пред разследващи отговаряха и другите герои от сюжета, станал публично достояние миналата година - синът му Явор Златанов, бившият следовател Петьо Еврото, Любена Петрова, Митко Каратиста, бившият правосъден министър Младен Маринов и неговата дъщеря Силвия.
 

"Вие какво очаквате от една порноактриса – да си признае? Любена Петрова се разнася и постоянно ми пращат нейни клипове. Може да твърди, че са фантазии, когато се извадят записите от камерите в Спецпрокуратурата, когато натовариха златото в нейния джип и когато Ламбовски ѝ е дал плика с 600 хиляди евро", посочи Златанов.

 

"Аз съм само потърпевш от прокурори – цялата Специализирана прокуратура. След края на март миналата година, когато Петьо Петров за трети път ми заяви, че ще ме вкара в затвора и че ще изчезна като песъчинка, ако не му подаря всичко, не съм го виждал", каза Илия Златанов.

 

"Готов съм да се подложа на полиграф. Да подлжат Гешев, Франтишек, Любена”, допълни още бизнесменът.

 

Златанов не се е виждал с бившия следовател Петьо Петров - Еврото от края на март 2020 г., когато за трети път Еврото го заплашил да го вкара в затвора. 

 

Миналата година разследването “Осемте джуджета” на Антикорупционния фонд разкри как бившият следовател Петьо Петров, познат като “Еврото” и съпругата му Любена Петрова са рекетирали бизнесмена Илия Златанов да прехвърли бизнеса и имотите си на 24-годишния боксьор Кристиян Христов.  По думите на изнудвания предприемач, наред с охранителна фирма "Делта гард“, заведението "Осемте джуджета“, където Еврото правел срещите си, се охранявало денонощно без причина и от полицейски коли. По това време шеф на вътрешното ведомство бе Младен Маринов. Твърди се, че братът на Маринов работи като шофьор на Петьо Петров и е в час с цялата му дейност.


Фрог първи съобщи, че дъщерята на Младен Маринов е купила през 2020 г. една от луксозните коли на Илия Златанов – Тойота “Тундра“. Преди това возилото отишло в ръцете на боксьорчето Кристиян. Силвия Маринова взела  “бижуто“ от Кристиян за 9 500 лева, макар пазарната му цена да не пада под 40 000 лева. Ден след като гръмва скандала “Осемте джуджета“, Силвия продава колата на друг младеж. Джипът тази година е препродаден на 45-годишен мъж, сочен за близък на Маринов.  

 

Самият бивш вътрешен министър отрече да е бил на разпит. Петрова определи твърденията като “научна фантастика”. Собственикът на “Делта гард” Димитър Спасов, познат като “Митко Каратиста” покани правосъдния и силовия министър на полиграф и заговори за опит да се “стъпи на главата” на самия Спасов и на тази на главния прокурор Иван Гешев. Златанов опердели Любена Петрова като “уникален лъжец”. Силвия Маринова и Петьо Петров не коментира разпитите си. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 2997 |18.11.2021 БСП-София: Изборът е един - победа за Румен Радев и Илияна Йотова! . 3| 4779 |18.11.2021 Явор Златанов: Илия Златанов се мисли за полубог. Очаквам съд за него, Пепи Еврото и Любена Петрова . 2| 3094 |16.11.2021 Евродепутатите от левицата с подкрепа за Румен Радев и Илияна Йотова, призоваха за мобилизация в неделя . 1| 3107 |15.11.2021 Атанас Зафиров, БСП: Усилията ни ще са насочени към сформиране на работещо мнозинство и редовно правителство

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads