Реклама / Ads
16| 3330 |08.01.2022 НОВИНИ

Вирусологът Радостина Александрова: Между 3 до 6 пъти Омикрон превъзхожда Делта

.
Радостина Александрова
Между 3 до 6 пъти Омикрон превъзхожда Делта. В много страни Омикрон започна да взима превес. Това заяви вирусогологът проф. Радостина Александрова пред Нова телевизия.
 

По думите ѝ Омикрон си проправя път доста активно и амбициозно. 70-80% е защитата на бурстерната доза от новия вариант на коронавируса. Бустерната доза се препоръчва доста активно и това е причината, поради която в САЩ се поставя в по-кратък период, посочи тя.


Проф. Александрова изтъкна, че Омикрон е много бързо разпространяващ се вариант и асимилира много бързо хората, които нямат защита. Факт е, че на фона на заразените ще има много по-голям брой на деца, които са инфектирани и броят на деца, които ще бъдат приети в болница, ще се увеличи, предупреди проф. Александрова. Омикрон засяга много повече брой за единица време и може да инфектира голям брой деца за единица време, предупреди тя.


Проф. Александрова е на мнение, че трябва да бъдат взети всички мерки, за да се предотврати пикът на инфекцията. Ваксината е тази преграда, в която дупчиците са в най-малък размер и най-малко, подчерта тя и добави, че в следващите години ще се плаща цената от COVID-19.


Тя посочи, че това, което трябва да ни запази, е нашата собствена дисциплина. COVID-19 с варианта Омикрон може да се окаже с по-лека клинична картина, но не е доказано. Предстои да се види при нас какъв ще бъде сценарият, но дори да протича по-леко, но в момента трябва да проявим изключително висока доза съзнание, призова проф. Александрова.


Във връзка с комбинацията от грип и вирус, наречена Флурона, Александрова заяви, че комбинацията между грип и вирус не е нещо, което сега се открива. Това, което се знае, е, че два вируса инфектират даден организъм и могат да си помагат. Те обаче се конкурират и никога не се знае накъде ще се тласне еволюцията. Хубаво е да се спазват мерките, за да се спести срещата с който и да е от тях, особено и с двата, изтъкна проф. Александрова.


Проф. Радостина Александрова подчерта, че спазването на мерките е ключа към решаване на проблема с вероятността човек да се срещне и с двата вируса.


Тя добави, че грипът ще се върне, но във вдигащия се ръст на вълната на инфекцията е добре да бъдем разумни.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 29| 6443 |22.12.2021 Вирусологът Радка Аргирова с новина: Изготвя се ваксина за всички варианти на COVID . 14| 3172 |20.12.2021 Проф. Александрова: Вероятно третата доза ще стане част от стандартното прилагане на ваксините . 7| 3643 |17.12.2021 Проф. Александрова: Няма данни, че ”Омикрон” протича по-леко, има реален риск да се изправим пред огромен брой хоспитализации . 21| 3844 |08.11.2021 Проф. Александрова: Комбинацията между векторна и РНК ваксина дава по-добри резултати

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads