Реклама / Ads
0| 4292 |11.03.2022 НОВИНИ

Високо напрежение в коалицията: Дунчев похвали ГЕРБ и атакува министър на БСП и в НС

.
Александър Дунчев
Високо напрежение между „Продължаваме промяната“ и БСП. След като преди дни народният представител от ПП Александър Дунчев заговори за схеми и назначения на БСП в горските стопанства. Днес той атакува министъра на земеделието Иван Иванов, който е от БСП, и от парламентарната трибуна. В скандала се намеси и Георги Свиленски от левицата, който заяви, че Дунчев вече защитава интересите на горската мафия.
 

Сцената се разигра след като Александър Дунчев призова председателя на Народното събрание Никола Минчев да поиска от Иванов да даде всички имена на кадровите смени в агенциите по горите.  

 

„Вече един месец не съм получил нито един документ по чл. 138 от министъра на земеделието Иван Иванов. Моля Ви да говорите с министър Иван Иванов и да го помолите да даде всички имена на кадровите смени в агенциите по горите“, заяви депутатът от ПП.

 

Дунчев стигна до там, че похвали бивши кадри на ГЕРБ. По думите му много директори от партията на експремиера Борисов били уволнени, а всъщност са фантастични професионалисти, и в момента са на улицата.

 

„Няма да споменавам имената, защото вчера едно име, което споменах, също свързано с ГЕРБ, бе уволнено в рамките на деня“ – с тези думи Дунчев си заслужи аплодисментите на депутатите от ГЕРБ.

 

Изненадващо или не, зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев зае страната на Александър Дунчев.

 

„Г-н председател, моля Ви приведете в действие чл. 138, приведете го безкомпромисно, защото това нарушава баланси във функционирането на властите в държавата. Няма как да продължим напред, ако изпълнителната власт продължи да тарикатлее тука!“, каза Цонев.

 

В сагата се включи и председателят на парламентарната група на БСП Георги Свиленски. Той заяви, че е недопустимо да се дава трибуна на хора, които „явно вече защитават интереси на горската мафия“. По думите му парламентарната група на „Продължаваме промяната“, от която е и Дунчев, има зам.-министър на земеделието и той може да получи всички документи, които иска.

 

„Два дни ставаме свидетели на лъжи и инсинуации по медиите. Накрая да чуем оценката за добро управление на ГЕРБ за 12 години в земеделието, каква е тази промяна като той им похвали управлението? Еми, честито да ви е!“, отсече Свиленски.

 

И Филип Попов от БСП не остана безучастен. Той размаха от трибуната разпечатана снимка на уволнения шеф на Регионалната инспекция по горите в Сливен Георги Дончев.

 

„Ето това е уволненият началник. Ето го тук на митинг на ГЕРБ. Това ли е промяната г-н Дунчев, това ли са високите професионалисти? Нещо друго имахме предвид когато съставихме тази коалиция, не тази промяна“, каза Попов.

 

За Александър Дунчев била важна професионалната характеристика, а не политическата окраска.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3550 |07.03.2022 КЗП погва бензиностанциите заради напрежението около високите цени . 0| 4844 |25.02.2022 Путин е съгласен за преговори на високо равнище след призива на Зеленски . 13| 3036 |23.02.2022 Цончо Ганев, “Възраждане”: Не знам какво ще е напрежението на протеста . 6| 3027 |23.02.2022 Напрежението в Донбас остава високо. Зеленски мобилизира запасняците

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads