Реклама / Ads
11| 4402 |09.10.2019 НОВИНИ

Висш чиновник от МО свързан с истерията за ”отнети” деца от родителите

.
Май ще има уволнения в МО...
Чиновник от Министерството на отбраната е сред хората, разпространявали фалшиви новини как ще бъдат отнемани деца от родителите им. Това потвърди вицепремиерът Томислав Дончев по повод паниката в Сливен и Ямбол, при която родители опразниха три училища от страх, че ще им бъдат отнети децата.
 

Говорих с вицепремиера Красимир Каракачанов и той ми обеща, че ще вземе мерки, заяви Дончев, цитиран от столични медии.

 

В организирането на истерията са участвали както външни фактори, така и български политици, чиновници и евангелистки пастори, заяви още Дончев

 

"Специално искам да обърна внимание на всички политици, които имат склонност да се заиграват с тази тема. Има граници, които не бива да се минават", предупреди вицепремиерът.

 

Има сценарии и службите го разследват от няколко месеца, допълни Дончев и определи ситуацията като целенасочена атака.

 

"Не, не сме го проспали. Следим го от няколко месеца. Това си е умело режисирано мероприятие, което тръгна от социалните мрежи. Много малко българи вярват, че пътническите самолети пускат отгоре отрова, обаче когато става дума за децата, българинът е свръхчувствителен. Това има за цел да държи хората в подозрение, паника, да раздели обществото и да всее несигурност. Това вече не е политически въпрос", каза вицепремиерът.

 

Той отказа да даде повече подробности по случая с аргумента, че това е безпрецедентна ситуация.

 

"При условие, че и служби, и МВР, и прокуратура работят по темата, не очаквайте в момента да ви изредя организации и имена - има и вътрешни, и външни фактори", добави вицепремиерът.


По-рано тази сутрин пред Нова телевизия вицепремиерът посочи, че тази истерията с "отнетите" деца не е толкова невинна, колкото изглежда на пръв поглед.

 

Премиерът Бойко Борисов също призова медиите да не възпроизвеждат фалшиви новини за отнемане на деца от семействата им: "Как може да се тиражира лъжа, че норвежците са дали пари, за да им изнасяме деца - да ги натовари на влак и да ги изнася... Това как може да им мине през ума?".

 

Мълвата за отнемане на деца от училище днес достигна и Пазарджишко. Засегнати са две учебни заведения в Пещера и училището в ромския квартал на град Пазарджик. Част от децата отсъстват от учебните занятия.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4755 |14.09.2019 Арестуват 223-ма военни в Турция, свързани с ФЕТО . 7| 4721 |22.08.2019 БСП иска прокуратурата да провери 11 фирми, свързани с Христо Ковачки . 3| 4502 |20.08.2019 Теменужка Петкова не отговори на въпроси, свързани с интереси на Ковачки в енергетиката . 6| 8254 |09.08.2019 Адвокатът на Иван Тодоров: Обяснението за ареста му не е свързано с правото

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads