Реклама / Ads
2| 5598 |24.10.2015 НОВИНИ

Витрината на офиса на ГЕРБ в Свиленград е била разбита с камък

.
Витрината на офиса на ГЕРБ в Свиленград е била разбита с камък вчера вечерта след 22:00 часа, когато офисът е бил заключен. Полицията е сезирана и издирва извършителя. Това съобщи Георги Еленков - секретар на партийната структура в община Свиленград.
 

Разбитата витрина била забелязана тази сутрин от общинския координатор на ПП ГЕРБ –Свиленград Атанаска Михайлова. По нейни показания стъклото на партийния офис е било разбито с камък, който е влетял на няколко метра в помещението. Михайлова се е обадила на 112.

Видео от счупеното стъкло на офиса на ПП ГЕРБ в Свиленград:

 https://www.youtube.com/watch?v=JbtTUuPeyqk

 

ГЕРБ-Сатовча внесе жалба и  до Общинската избирателна комисия за неправомерни действия на временно изпълняващия длъжността кмет на общината. В нея се сочи, че със заповед №463/22.10.2015 год. на вр.и.д. кмета е преместенна секционната избирателна комисия в село Туховища от стола на училището в помещение, намиращо се на втория етаж на сградата на Младежкия дом в селото.

 

В жалбата се констатира нарушаване на чл. 10, ал. 1 от Изборния кодекс, според който мястото за гласуване следва да бъде достъпно за избирателите, които имат затруднения със зрението, както и за тези избиратели, които имат затруднения в придвижването. Помещението в Младежкия дом освен, че се намира на втория етаж на сградата и има дълго стълбище за изкачване, се намира и в непосредствена близост до кафене, което ще затруднява нормалното и спокойно протичане на изборния ден.

В жалбата до ОИК се сочи още, че заповедта е издадена и в нарушение на чл. 22 ал. 1 от Закона за местните избори и противоречи на императивна норма на закона, даваща право на секционните избирателни комисии да обжалват тази заповед в тридневен срок от издаването й пред съответния районния съд. В случая заповедтта е издадена в противоречие на Закона за местните избори, тъй като е издадена в предпоследния работен ден преди произвеждането на изборите и прави обжалването й пред райнния съд  в срок практически невъзможно, тъй като тридневния срок посочен в закона изтича на 25.10.2015 г.

Жалбата е подкрепена и от представителите на ГЕРБ в Секционната избирателна комисия в село Туховища, както и от председателя на СИК, който счита заповед №463/22.10.2015 год. на вр.и.д. кмета на община Сатовча за противоречаща на закона и отказва да я изпълня.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4498 |22.10.2015 Цветанов в Калояново: Разумният избор е номер 2 за Йонко Вангов и ГЕРБ . 2| 4725 |21.10.2015 Цветанов в Пазарджик: Гледайте в бъдещето и гласувайте за Найден Шопов и ГЕРБ с номер 6 . 1| 4280 |20.10.2015 Цветан Цветанов: Реалните политики в Смолян станаха факт чрез успешното управление на Николай Мелемов и ГЕРБ . 5| 4687 |19.10.2015 Цветанов в Кърджали: ГЕРБ не дели хората по етнически признак, затова участваме самостоятелно на изборите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads