Реклама / Ads
21| 4439 |12.09.2020 НОВИНИ

Вицепрезидентът Илияна Йотова: Протестът е за справедливост

.
Илияна Йотова
Протестът не е партиен или социален. Няма лозунги и призиви за повече социалност, за заплати, пенсии и т.н. Но има съществено и много важно мото - за справедливост. Този протест е на хората, които казват, че така повече не може.
 

Това каза пред  БНТ вицепрезидентът Илияна Йотова.

 

"Президентът Радев избра по-честния подход - не зад завесите, а пред завеситеИзлезе с всички рискове, които може да има един президент и един лидер, да каже това, което мисли, с ясното съзнание, че то не може да се възприеме от всички", каза тя.

 

"Смисълът на стиснатия юмрук на президента, според мен и хората, които дойдоха абсолютно спонтанно първия и втория ден на протеста – те възприеха този юмрук като нещо съвършено друго сила и желание да бъдем заедно, заедно срещу това, което се случва в страната, ситуацията в страната.", допълни тя.

 

По думите й мостът между Президентството и Министерски съвет не е бил изгорен със сегашните действия на Румен Радев, а много преди това.

 

„Това се случи няколко месеца след като ние встъпихме в президентската власт.

Очевидното нежелание на изпълнителната власт да работим като две институции, които имат национални цели и интереси, случи се едно противоборство, което беше несериозно и до голяма степен подрива авторитета на институциите в България, а след това се чудим защо хората не ни вярват. Аз съм против и това този „конфликт“ да се представя като конфликт между две личности. Нещата са много по-сериозни. Хората, които протестират, тези 60 000, които излязоха на 10 септември не са там, защото са на страната на Радев или на една политическа сила. Това е едно спонтанно движение и хората, които схващат проблемите си не като породени от две личности, а като проблеми, породени от цялата система, която те не възприемат“, обясни Илияна Йотова.

 

Тя направи прогноза, че младите хора на протеста ще се увеличават все повече през следващите месеци.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5848 |12.08.2020 Илияна Йотова: Правителството продължава да не разбира исканията на протестиращите . 69| 9329 |30.07.2020 КС единодушно: Президентът и вицепрезидентът не могат да бъдат разследвани . 0| 5914 |18.05.2020 Илияна Йотова: Отговорността за финансовия министър се носи от премира . 0| 7018 |02.05.2020 Илияна Йотова: Защо ген. Мутафчийски бе скрит?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads