Реклама / Ads
16| 5301 |16.01.2015 НОВИНИ

Вицето Дончев: Не е сигурно, че "Южен поток" е спрян

.
Томислав Дончев
"Трудно е да се каже" - така вицепремиерът Томислав Дончев отговори на въпрос на водещия на "Панорама" Бойко Василев за това дали "Южен поток" е отплувал окончателно във времето. Според него за България проектът далеч не е абстрактен, както е за някои други европейски държави. "Готови сме за редица алтернативи и сценарии, които да бъдат обсъдени", каза Дончев.
 
Той изказа съмнението си, че всичко с газопровода е решено, заявявайки, че взима предвид изказванията на руски официални лица, но допълни: "На чисто формално ниво България не е уведомявана за спирането на проекта". Това, за което се настоява през последната седмица e да има изчистване на ситуацията, за да се знае какво се случва. "Ситуацията с „Южен поток“ предполага и тактически, и политически, и икономически профил. Дори в газа да има премного политика, в крайна сметка той е суровина, която има цена. България не е в ситуация да стои и да чака какво ще се случи. Имаме списък с алтернативи", посочи Томислав Дончев.

Дончев не бе уверен, че проектът "Турски поток" ще бъде реализиран: "Около него има много неясни въпроси, и от техническа, и от финансова гледна точка", заяви той.

По отношение на визитата на първите дипломати на САЩ и Великобритания у нас Джон Кери и Филип Хамънд, той каза: "България е близо до окото на бурята. Тези визити са знак за външнополитическия риск, на който е изложена страната. Би било подозрително да няма такива посещения точно сега".

На въпрос за евентуалната подкрепа на ДПС за правителството, Дончев заяви, че в момента коалицията работи на базата на ясно разписани правила. Нейното многообразие обаче предполагало различни мнения. "Възможно е нечие друго предложение да влезе в дневния ред и да бъде обсъдено и прието, включително и на ДПС, а и не само", допълни той.

Франция даде отговор, на това което се е случило. Франция е единна. По-сложното e да си зададем правилните въпроси и да намерим правилните отговори. Фронтовата линия минава през домовете ни, коментира вицепремиерът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 4847 |05.01.2015 Вицепремиерът Т. Дончев: Само ДПС и ГЕРБ са готови за нови избори . 3| 4736 |29.12.2014 Дончев: 2015-а година ще е по-добра от гледна точка на еврофондовете . 17| 4380 |22.12.2014 Дончев: Имаше и опити за натиск по темата за пенсионната реформа . 6| 4131 |08.12.2014 Томислав Дончев: Парите за справяне с бедствията са недостатъчни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads