Реклама / Ads
0| 3630 |01.10.2019 НОВИНИ

ВКС изтегли с две седмици по-рано делото на Полфрийман

.
Джок Полфрийман
Върховният касационен съд /ВКС/изтегли с две седмици по-рано делото на Джок Полфрийман, насрочено за 23 октомври. Сега то ще се гледа на 7 октомври от 9.00 сутринта.
 

Според председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет е абдикирала от своите задължения да брани независимостта на магистратите, съобщава БНР.

 

В разпореждането се посочва: „Заради изключителния обществен отзвук на делото, както и с оглед разпространената в общественото пространство информация, че условно предсрочно освободеният Джок Полфрийман е лишен от право на свободно придвижване във връзка с предстоящото произнасяне на ВКС, намирам, че следва да се осигури възможност за провеждане на касационното производство в кратки срокове, като делото бъде пренасрочено за по-ранна дата – 07.10.2019 г. от 9.00 ч.

 

Посочената дата на заседанието е определена след съгласуване и преценка на състава, ангажиран за разглеждане и решаване на делото, съобразена е със служебната ангажираност на съдиите, като осигурява и достатъчен период от време за подготовка на страните“.

 

Разпоредено е незабавно да се уведомят страните: Върховната касационна прокуратура, Джок Полфрийман и неговият защитник адв. Ангелов.

 

„Препис от разпореждането да се изпрати ведно със съобщението за датата и часа на заседанието на началника на Дирекция „Миграция“ за незабавно връчване на осъдения Джок Полфрийман и осигуряването му в съдебно заседание. Уведомлението и копие от разпореждането да се изпратят на Дирекция „Миграция“ и по факс по реда на чл. 178, ал. 8 от НПК, тъй като случаят е бърз. Осъденият да бъде уведомен и чрез неговия защитник адв. Ангелов, ако последният се съгласи да приеме книжата“ – пише още в документа.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 3979 |28.08.2019 Десислава Танева: От две седмици няма огнище на африканска чума . 2| 4650 |26.07.2019 В ”Пирогов” оперираха тумор на пациентка с насрочена в Англия консултация за след 51 седмици . 9| 5173 |04.06.2019 Сталоун с усмивка към Борисов: В Америка градим за 2 месеца, тук за 2 седмици . 3| 4365 |14.05.2019 Пускат 6,5 км по магистрала ”Струма” по-рано

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads