Реклама / Ads
41| 14750 |12.08.2020 НАРОДЕН ГЛАС

Владимир Береану: Тази система е по-страшна и от комунизма

.
Владимир Береану
От есента Борисов вече 12 пъти е ходил да инспектира АМ ”Европа”. Тоя строителен инженер ли е?! За какво ходи там? Установих - Борисов се шашка от големи машини. Убеден съм, че като дете не е имал достатъчно играчки и се е занимавал да бие другите деца. Всяка машина в момента за него е играчка. Това му е любовта - иска да кара големи машини. Сега е възможността му - напуска, става шофьор! Ще осъществи детската си мечта.
 

Това заяви пред телевизия 7/8 Владимир Береану.

 

Той коментира и казуса с детски център "Биберон", който стана обект на интерес от страна на прокуратурата. Пред телевизията по-рано собственикът на центъра Пламена Тончева заяви, че се страхува дори да изразява гражданската си позиция в социалните мрежи заради страх от репресии в родния й град Силистра.

 

"Имам чувството, че тази система е по-страшна дори от комунизма. Тогава хората я бяха възприели, нямаха с какво да сравняват. В момента е много по-тежко - огромна част от българите работят в чужбина, уж сме членове на ЕС. ГЕРБ изградиха една стройна система на управление, при която хората се изнудват, държат се в страх от различни местни структури. Когато използваш държавата за подобен механизъм, тя има неограничен брой възможности да тормози с институциите, които притежава. Този метод се прилага систематично навсякъде чрез така наречените структури на ГЕРБ", посочи Береану.

 

Той остро разкритикува поведението на Борисов и наратива, който е изградил. Припомняме, че Борисов упорито се хвали с инфраструктурните си постижения - нещо, което е особено концентрирано през последните не просто дни, но и седмици. Днес той отново заяви, че ще раздаде пари, които ще бъдат използвани за обновяване на класни стаи.

 

"Потискащо е това, в което се превърнахме. Не може един премиер да се занимава само с това да обяснява, че всичко е благодарение на него - той дава парите, средствата за неща които са част от държавата. Мисля, че всеки може да разбере, че пътищата на една държава са работа на държавата, който и да я управлява. Държавата се занимаваше с това - да осигурява инфраструктура. Тодор Живков никога не е правил глупавата грешка да обяснява, че БКП е дала парите", обясни още Береану и допълни:

 

"Всичко, за което той говори, е задължение на всяка държава - да построиш инфраструктури, пречиствателни станции. Това даже не е свързано с политика. Това е обикновеното задължение на всяка държава".

 

По думите му премиерът е изработил нова ирония. За пореден път днес Борисов излезе и заяви пред обществеността, че ще осигури оборудване на класни стаи по математика.

 

"Това премиерът ли го обявява? Това е абсурд. Представям си как вървят нещата в МС - Борисов е дал задача на министрите да разберат кое "‘ем е евтино, ’ем да го е направил за следващия ден”. Един премиер решава: Увеличаваме парите за образование. Министерството прилага. Премиерът не може да се занимава с оборудване на класни стаи и да го обявява като свое постижение", посочи Береану.

 

Той не изключи възможността цялото поведение на премиера да е свързано с "култ към личността".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 11430 |20.07.2020 Владо Береану: Скоро лозунгът няма да е ”Оставка”, а ”Затвор” . 1| 5758 |01.07.2020 Катя Илиева: Не може по извратен начин да обичаме децата си, искайки да живеят в тази гняс и помия . 12| 9501 |23.04.2020 Владимир Каролев: Адът след Цветница се отлага за 2047 година . 5| 7530 |20.04.2020 Наталия Сотирова: Не можах да схвана идеята на Севда ТВ да популяризира тази откровена подигравка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads