Реклама / Ads
0| 3468 |12.04.2022 НОВИНИ

Владислав Панев: На 99% няма да подкрепим Каримански за гуверньор на БНБ

.
Владислав Панев Източник: БГНЕС
”Дали ще бъде подкрепен Каримански ще се види. Стигнахме до там това да зависи от опозицията. Ние на 99% няма да го подкрепим. Най-явната причина е, че няма консенсус в коалицията по тази тема. Другата причина е, че след фалита на КТБ той се представи зле на стрес-тестовете, на които беше подложен от БНБ”. Това заяви Владислав Панев от ”Демократична България” пред Нова телевизия.
 

"Очевидно доверието не е в най-високата си точка, но това може да е за добро, защото по този начин се контролираме. Но интересно е, че конфликтите са по теми, които за мен са личностни и по-скоро дребнотемия", добави той.

 

По думите му няма да е фатално, ако старото ръководство на БНБ остане на поста си.

 

"Трябва да се гласува. Въпросът е, че можем да помагаме на Украйна по много начини. Диверсефикацията от руски петрол и газ е изключително важна. В следващите месеци България може да направи стъпки, които да са много полезни дългосрочно, защото тези хора, които идват от Украйна са с определни умения, които могат да бъдат интегрирани лесно на пазара на труда", каза още Панев.

 

"Очаквам решението да бъде гласувано от парламента и то да упълномощи държавата да помогне с военна помощ на Украйна", подчерта той.

 

"Не мисля, че това ще разтури коалицията, защото това каква ще бъде военната помощ - ще зависи от правителството и парламента, а след това ще се търси консенсус там", уточни Панев.

 

"Информационната война у нас не е от вчера. Очевидно от проруски кръгове от доста години. То не бяха норвежци, които щяха да ни ядат децата.... , а обществото ни е радикализирано", каза депутатът.

 

"От началото на войната се вижда, че агресорът се изкарва жертва, а на черното се казва бяло. Според мен трябва да се вземе решение на европейско ниво, а дали не и от Министерството на отбраната, защото тук става въпрос за националната ни сигурност", категоричен беше той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3020 |11.04.2022 Владислав Панев: Ясно е, че в коалицията не се обичаме особено в момента . 0| 3242 |11.04.2022 Русия няма да спира бойните действия в Украйна заради преговорите, отсече Лавров . 0| 2962 |11.04.2022 Капитанът на ”Царевна”: Корабът не е превземан, няма външни лица, не е под обстрел . 0| 5633 |10.04.2022 Сергей Гайдай: Путин мрази Украйна. Никога няма да седне на масата за преговори, ще бъде срамно за него

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads