Реклама / Ads
0| 4367 |15.06.2022 НОВИНИ

Владислав Панев: Съдбата на България е заложена на карта

.
Владислав Панев Източник: БГНЕС
”Надяваме се повече депутати от ИТН да следват волята на своите избиратели. ИТН е загубил 60% от избирателите си. Съдбата на България е заложена на карта. Става въпрос за избор между клиентелисткия модел и модела на либералната демокрация - всички да са равни пред закона и администрацията да действа в интерес на хората и бизнеса. Много трудно може да разчитаме дългосрочно на депутати от ГЕРБ и ДПС”.
 

"Когато имаш лидер на партия, който не се появява нито на коалиционни съвети, нито го виждаме в парламента, а само по телевизора, този диалог е силно затруднен", подчерта депутатът от ДБ. 

 

Панев призна пред Bulgaria ON AIR, че конфликтите в коалицията са от няколко месеца, почти от началото на правителството. А по-сигурна информация за отделянето на ИТН са имали около 2 седмици преди изявлението на Слави Трифонов. 

 

"Търсихме потвърждение на информацията, че е много вероятно Слави да дръпне килимчето. Не вярвам, че Северна Македония е причина за напускане на коалицията. Няма един мотив Трифонов и ИТН да предприемат такива действия. Ако бюджетът не мине, това ще бъде изключително лош сигнал. Очаквам да мине на първо четене, става въпрос за много важни мерки", каза още той.

 

"И ние, и БСП имаме исторически натрупвания в коалиционната култура. Имаме ясни идеологии, наясно сме къде може да имаме разминавания и ги приемаме. Няма смисъл да се караме за неща, за които позициите и на двете формации са ясни", посочи Панев.

 

Според него правителството трябва да има основни теми и цели с конкретни срокове, за да бъде постигнат консенсус в парламента.

 

Панев отбеляза, че повишаването на лихвите е на дневен ред в България и това е поредното изпитание за хората с кредити. Той не вижда провал на властта в сферата на публичните финанси и икономиката, като подчерта, че бюджетът е на излишък.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3224 |14.06.2022 Владислав Панев: Правителство на малцинството поне до септември, после ще видим . 0| 4109 |08.06.2022 Владислав Панев: Има смисъл от път назад за ИТН . 0| 3220 |03.06.2022 Владислав Панев, ДБ: Може да внасяме повече от 1 млрд. куб. м азерски газ . 0| 2975 |02.06.2022 Панев: Мерките ще имат пряк ефект. Имаме време за актуализация на бюджета

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads