Реклама / Ads
0| 2968 |02.06.2022 НОВИНИ

Панев: Мерките ще имат пряк ефект. Имаме време за актуализация на бюджета

.
Източник: БГНЕС
Мерките ще имат пряк ефект. Надявам се, че те ще бъдат приети в този си вид, в който са договорени от Коалиционния съвет. Времето е напълно достатъчно, ако актуализацията на бюджета бъде внесена от МС до края на следващата седмица. До края на юни те може да бъдат приети, така че от 1 юли да започне да действат.
 

Това заяви пред Нова телевизия депутатът от “Демократична България” Владислав Панев. 

 

При вчерашното заседание на Министерския съвет премиерът Кирил Петков също изрази надежда, че се надява от следващия месец да има актуализиран бюджет. 

“Антикризисните мерки са насочени към най-уязвимите групи на обществото, които страдат от по-високата от нормалното инфлация – от една страна. От друга  - са насочени към повишаване на конкурентоспособността  на българската икономика”, посочи Панев по повод антиинфлационните мерки на властта. 

 

Те бяха приети на фона на високо напрежение и протест на превозвачите и бяха посрещнати с множество критики от страна на експерти. Според Владислав Панев кабинетът вече е предприел четири важни знакови мерки за последната седмица, които са извън обсъдените от няколко седмици. 

 

“Първата е ВЕИ-тата за собствено ползване. Миналия четвъртък приехме окончателно закона, според който облекчаваме значително процедурите за тяхното инсталиране. Това означава по-малко процедури и по-евтин ток за предприятията. Второ – в сряда на земеделска комисия, легализирахме преработката на индустриалния коноп, който се използва за масла и текстил. Това е бизнес за милиони и пазарът може да го насочи към по-бедните райони, където да осигури работни места. Третото важно е от днес. Започваме разглеждането в комисията на вдигането на прага по регистрация на ДДС от 50 на 100 хиляди лева. Четвърто – тази седмица в Търговския регистър беше вписан нов управител на един от най-големия длъжник на ББР, която вече под ръководството на Цанко Арабаджиев се опитва да си прибере  активите и да ги управлява както трябва”, подчерта Панев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3014 |01.06.2022 Икономистът Петър Ганев: Няма как мерките автоматично да ударят спирачка на инфлацията . 0| 3420 |31.05.2022 Лавров с ултиматум: Пускаме украинското зърно, ако Киев махне мините . 0| 3099 |30.05.2022 КТ ”Подкрепа”: Пенсиите имат нужда от актуализация . 0| 3455 |30.05.2022 Смилов: ИТН е звеното, което трябва да се следи най-внимателно в четворната коалиция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads