Реклама / Ads
1| 4337 |29.06.2018 НОВИНИ

Властите в София провалят пореден проект

.
Днес кметът Йорданка Фандъкова и зам.-кметът по транспорт обявха старта на ремонта на централната Зона 4, обхващащ знакови пространства като площада около храм-паметника Св. Александър Невски, пл. Народно Събрание, градините Кристал и Св. Климент Охридски, паметника Левски и др.
 

Целта на проекта е да се обнови тази централна столична зона, да бъдат ремонтирани тротоарите, градското обзавеждане и осветлението и части от пространството да стане пешеходно.

 

За огромно съжаление, спечелилия проект претърпя голяма промяна и с нея бяха отменени няколко ключови решения. Въпреки обещанието, че цялото пространство около катедралния храм на столицата ще се превърне в пешеходна зона, комфортно и безопасно пространство без коли, в крайна сметка половината от площада отново ще бъде паркинг. Недоумяваме кому са нужни повече от 165 места за паркиране, обграждащи най-знаковия паметник и символ на града?

 

Не става ясно и защо Столичната община се отказа от плануваното пълно обновление на настилките по площада с масивни гранитни плочи и даже се отказа да пренареди съществуващите павета в района. Ще бъдат обновени само тротоарите, а цялото пространство няма да бъде на едно ниво. Запазват се и огромните габарити на пътното платно на улицата минаваща покрай Народното Събрание, както и редиците паркирани автомобили. За сметка на тях тротоарите пред БАН остават срамно тесни и непредставителни.

 

Г-ж Йорданка Фандъкова и г-н Крусев - напът сте да провалите още един добър проект, избран за победител именно защото съдържаше промени, които вие в последствие отвхърлихте. Защо все още ви липсва политическа смелост и визия коренно да променяте пространства, за които харчите колосални суми – този път 21,5 млн. лв.? Защо за пореден път запечатвате за десетилетия напред възможността на София да изглежда и функционира като модерна европейска столица? Все още имате време да промените тези свои решения, защото поне символът на София заслужава да бъде освободен от коли, за да могат всички да се наслаждават на неговата красота.

 

Спаси София 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3977 |29.06.2018 Свлачище затвори част от пътя София-Самоков . 1| 3720 |28.06.2018 Калоян Паргов: Точно 13 от 61 са отговорните към гражданите на София общински съветници в СОС . 0| 7808 |28.06.2018 Само във Фрог: Шефът на КАТ-София област въвежда нов НПК . 1| 3936 |27.06.2018 Правителството отново се опитва да даде на концесия летище София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads