Реклама / Ads
53| 6803 |10.03.2014 НОВИНИ

Внесоха подписите за референдум в НС

.
Проф. Георги Близнашки внесе в Народното събрание подписката за иницииране на референдум за изборна реформа Източник: Булфото
Проф. Георги Близнашки внесе в парламента подписката за иницииране на референдум за изборна реформа. След като подписката беше внесена, изборното законодателство предвижда максимален срок от четири месеца, през които България ще трябва да проведе референдум.
 

Над 560 хиляди подписа има събрани до този момент по информация на организаторите. Подписите бяха пренесени от студенти, които скандираха „Оставка“ и носеха транспарант „Национален референдум за изборна реформа“.

„На мен ми е странно как хора, които не си показват носа отвъд железните заграждения около Народното събрание, дават оценка къде се събират тези подписки, как се събират. Да бяха минали през подлеза на Университета, щяха да видят, че „Ранобудните студенти" ги събират от 8 сутринта до 20 вечерта всеки божи ден. Не смятам, че трябва да делим събраните подписки по партийни цветове. Ние не можехме да съберем тази подписка без помощта на основните български партии в опозицията. Това не е подписка на ГЕРБ, това са подписите на достойни български граждани, които заемат една достойна позиция", каза преди да влезе в Народното събрание проф. Близнашки.

"Кметовете оказваха съдействие на наши активисти. Хиляди доброволци се включиха в тази кампания, така че няма никакви основания за каквито и да било претенции към тази подписка. Всички работиха на доброволчески начала, които се организираха спонтанно, така че имаме една от най-свободните подписки", каза още проф. Близнашки.

Депутатът от ГЕРБ Томислав Дончев заяви, че волята на хората е най-важното нещо, а не управление на инат, така че управляващите трябва да се съобразят с този факт. Щом за толкова кратко време са се подписали такъв голям брой хора, означава, че това е волята на хората, заяви той.

„До мен достигна информация, че се готвят провокации с подписката за референдума. Затова, за всеки случай, ще съберем повече от необходимите подписи", написа по-рано днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в профила си във Фейсбук.

Вчера Борисов предаде на Георги Близнашки над 500 000 подписа в подкрепа на референдума за изборните правила, събрани от партията.

„Срещнах се с председателя на Инициативния комитет за провеждане на референдум за изборните правила проф. Георги Близнашки. В централата, в присъствието на колеги, предадохме на проф. Близнашки над 500 хиляди подписа, какъвто ангажимент ГЕРБ пое пред комитета и българските граждани", обясни в неделя лидерът на ГЕРБ.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 39| 5299 |10.03.2014 Близнашки: Референдумът вече е задължителен . 52| 5622 |09.03.2014 Борисов връчи на Близнашки над 500 000 подписа за референдума . 63| 6237 |09.03.2014 Местан: Референдум явно ще има, но не трябва да е с евровота . 23| 5633 |04.03.2014 Я. Стоилов: Обсъждаме въпрос за данъчната политика за референдум

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads